Ελλάδα|09.07.2019 22:09

Καλαμάτα: Ραδιοφωνική... παρενόχληση στην ασύρματη επικοινωνία αεροσκαφών

Newsroom

Παρενόχληση στην ασύρματη επικοινωνία των αεροσκαφών με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προκλήθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου εξ αιτίας παρεμβολών στις επίσημες συχνότητες προσέγγισης του διεθνούς αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr οι παρεμβολές προκλήθηκαν από ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος εκπέμπει από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Οι ίδιες πληροφορίες προσθέτουν ότι προκειμένου να μην υπάρξει διακινδύνευση στην ασφαλή προσέγγιση των αεροσκαφών, δόθηκαν οδηγίες στους πιλότους να χρησιμοποιήσουν στον ασύρματο τις εναλλακτικές συχνότητες για την επικοινωνία τους με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Ας σημειωθεί ότι η Κυριακή είναι από τις πλέον “φορτωμένες” ημέρες για τον διεθνή αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, με πολύ συχνές αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών από διεθνείς προορισμούς.

Όπως έγινε γνωστό, τέλος, οι απόπειρες που έγιναν για επικοινωνία με τους διαχειριστές του συγκεκριμένου ραδιοσταθμού -που μεταδίδει πρόγραμμα θρησκευτικού περιεχομένου- δεν είχαν αποδώσει για αρκετό χρονικό διάστημα κι αυτός ήταν ο λόγος που στα αεροσκάφη δόθηκαν οδηγίες να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές συχνότητες κατά την προσέγγιση και την απογείωσή τους από το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Καλαμάτα