Χαλκιδική: Τα διεθνή ΜΜΕ για τη φονική θεομηνία
NewsroomΤον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική. «Ισχυροί άνεμοι, βροχοπτώσεις και χαλάζι έπληξαν τη Χαλκιδική, κοντά στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα έξι τουρίστες να χάσουν τη ζωή τους και 30 να τραυματιστούν», αναφέρει το BBC. «Έξι τουρίστες νεκροί από σφοδρές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα», γράφει η «Guardian», επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται δύο παιδιά.
«Ανεμοστρόβιλος και χαλαζόπτωση σάρωσαν την Χαλκιδική», είναι ο τίτλος της «Monde», η οποία εκτός από τον αριθμό των νεκρών, αναφέρει ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αντίστοιχα δημοσιεύματα φιλοξενούν πλήθος ακόμη γαλλικών μέσων, όπως η «Figaro», το περιοδικό «Le Parisien» και το «Nouvel Observateur».
«Καταιγίδα στην Ελλάδα: Νεκροί έξι τουρίστες», γράφει επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η «Corriere della Sera».
- Φόβοι στη Γερμανία για πρωτιά του ακροδεξιού AFD: Οι κρίσιμες κάλπες που μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό
- Μαρινάκης στο ethnos.gr: «Μόνιμα μέτρα άνω του 1 δισ. ευρώ - Εξαπάτηση τα όσα είπε ο Τσίπρας»
- Achaia Clauss: Σώθηκαν το ιστορικό αρχείο και τα σπάνια κρασιά - Η ανακοίνωση μετά την καταστροφική φωτιά
- Ρωτήσαμε το ChatGPT, το Gemini, το Claude και το DeepAI ποια 5 επαγγέλματα θα χαθούν... και ανησυχούμε