Ελλάδα|16.11.2018 13:51

Σε δίκη ο Μπουτάρης για τις διπλές αμοιβές Εϊπίδη

Βασίλης Παπαναστασούλης

Σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 7 πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης . Η υπόθεση αφορά τις διπλές αμοιβές που φέρεται ότι εισέπραττε ο πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης και την παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως η οποία ζήτησε να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 7 κατηγορούμενοι (τα μέλη του ΔΣ την περίοδο 2011-2014) για κακουργηματική απιστία από κοινού σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός από τον Γιάννη Μπουτάρη και τον συνταξιούχο καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδης ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ένας δημοτικός σύμβουλος, ένας δημοσιογράφος, ένας συγγραφέας, ένας δημοτικός υπάλληλος και ένας δικηγόρος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Εϊπίδης ως διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έλαβε συνολικές αμοιβές 284.395 ευρώ αντί 165.625 ευρώ που δικαιούνταν προκαλώντας ζημιά στο Φεστιβάλ ύψους 118.770 ευρώ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τα πρώην μέλη του ∆Σ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, για την χρονική περίοδο 2011- 2014, μεταξύ άλλων κατηγορούνται ότι σκοπίμως καθυστέρησαν την έγκριση εσωτερικού κανονισµού στο Φεστιβάλ, ώστε να επωφεληθεί ο Δ. Εϊπίδης και άλλα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ακόμη, σύμφωνα με το βούλευμα, χορηγήθηκαν επιδόματα ευθύνης σε δύο υπαλλήλους τις οποίες οι αρμόδιοι του Φεστιβάλ εμφάνιζαν ψευδώς την πρώτη ως διευθύντρια λογιστηρίου και τη δεύτερη ως διευθύντρια προσωπικού, ενώ φέρονται ότι δεν είχαν τα τυπικά προσόντα.

Γιάννης ΜπουτάρηςΦεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης