Ελλάδα|14.07.2019 16:11

Μεσσήνη: Ελεύθεροι οι πέντε από τους έξι πιστολέρο

Newsroom

Προσωρινά κρατούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ένας από τους έξι Ρομά πιστολέρο.

Την περασμένη Πέμπτη πυροβολούσαν μέσα από τα αυτοκίνητα πρωτοξάδερφό τους κοντά στα φανάρια, στη διασταύρωση της Μπούκας με την εθνική, στη Μεσσήνη.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr πρόκειται για έναν 34χρονο ο οποίος συνελήφθη στην Ανάληψη μαζί με τον 23χρονο αδελφό του την Κυριακή των εκλογών, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Καλαμάτας με τη συμμετοχή αστυνομικών της ΟΠΚΕ.

Οι αστυνομικοί είχαν ψάξει τα καταλύματά τους όπου βρήκαν 10,6 γραμμ. χασίς και ένα κυνηγετικό όπλο, οπότε τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν και γι' αυτά. Στον καταυλισμό του Παμίσου στη Μεσσήνη είχαν συλληφθεί την ίδια μέρα ένας 58χρονος και ο 32χρονος γιος του.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα από τα οποία είχαν πυροβολήσει. Οι άλλοι δύο, ένας 31χρονος και ένας 37χρονος οι οποίοι καταζητούνταν, παραδόθηκαν μόνοι τους στις διωκτικές Αρχές μέσα στην εβδομάδα.

Χθες και οι 6 πέρασαν την πόρτα του ανακριτή Καλαμάτας ώστε να απολογηθούν για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εκτός του 34χρονου οι υπόλοιποι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, υποχρεούνται να δίνουν το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα και να μην πλησιάζουν σε συγκεκριμένη απόσταση τα καταλύματα της οικογένειας των συγγενών τους με τους οποίου έχουν τις διαφορές, ενώ τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ρομάπυροβολισμοίΜεσσήνη