Ελλάδα|16.11.2018 16:00

Ο Γιάννης Καλλιάνος για τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού (vid)

Newsroom

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει το κύμα τις κακοκαιρίας που θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο μεσημβρινό δελτίο του Open Tv ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Πιο αναλυτικά, ήδη χιονίζει σε αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά πέντε με έξι βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες τουλάχιστον. Οι βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας για το επόμενο διήμερο, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα σημειωθούν αρκετές βροχοπτώσεις, οι οποίες από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα είναι πιο έντονες.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μάλιστα, στη δυτική Μακεδονία δίνουν υποψηφιότητα και οι μεγάλες πόλεις για να χιονίσει έστω και λίγο τις επόμενες ημέρες.

Οι άνεμοι ίσως δημιουργήσουν προβλήματα. Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως και εννέα μποφόρ, έως και επτά με οκτώ μποφόρ στις περιοχές του Αιγαίου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από τη Δευτέρα σταδιακά θα μας αποχαιρετίσει το κύμα της κακοκαιρίας. 

Γιάννης Καλλιάνοςκαιρόςκακοκαιρία