Ελλάδα|16.11.2018 19:53

Πατέρας 4 παιδιών ο οδηγός του απορριμματοφόρου - Απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Newsroom

Πατέρας τεσσάρων παιδιών έχασε τη ζωή του όταν το όχημα του δήμου Αλίμου ανετράπη στο ύψος του ΧΥΤΑ της Φυλής τα ξημερώματα της Παρασκευής, 16 Νοεμβρίου. Ο 53χρονος οδηγός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όμως, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έδωσαν οι γιατροί για να τον κρατήσουν στη ζωή, εκείνος υπέκυψε στα τραύματά του. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο ύψος του ΧΥΤΑ της Φυλής. Ο οδηγός κατευθυνόταν προς τη χωματερή της Φυλής για να αδειάσει τα σκουπίδια, ώσπου το όχημά του ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε κάτω από αδιευκρίνιστες (μέχρι τώρα) συνθήκες. Οι συνάδελφοί του, πάντως, χαρακτηρίζουν τον 53χρονο, Πέτρο Χατζημιχαηλίδη, οδηγό με μεγάλη εμπειρία. 

Στο σημείο του δυστυχήματος αλλά και στο νοσοκομείο πήγε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αλίμου, Αρτέμης Καραμολέγκος. «Ήταν από τους πιο έμπειρους οδηγούς του δήμου, ο οποίος παλαιότερα οδηγούσε νταλίκες και έκανε ταξίδια στο εξωτερικό» ανέφερε στο notia.gr ο Αρτέμης Καραμολέγκος. Και πρόσθεσε: «Πήγαινε κανονικά στη δουλειά του εντός του ωραρίου του. Δεν ξέρουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο. Πάντως, το απορριμματοφόρο ήταν άψογα συντηρημένο, είχε περάσει ΚΤΕΟ και τα λάστιχα ήταν καινούρια. Θα μας πει η Τροχαία που κάνει την προανάκριση τι συνέβη και ξέφυγε από την πορεία του».

Ακινητοποιημένα τα απορριμματοφόρα

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την προσεχή Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, τα απορριμματοφόρα των δήμων σε όλη τη χώρα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνει αποκομιδή σκουπιδιών,  καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρεται για τους θανάτους δύο υπαλλήλων καθαριότητας τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας, κακή συντήρηση οχημάτων, υπερεργασία και καταστρατήγηση των κανόνων υγιεινής. Με αυτά τα δεδομένα η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε ότι τα αμαξοστάσια των δήμων θα μείνουν κλειστά τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου. 

Την απέραντη θλίψη της για την απώλεια του 53χρονου οδηγού απορριμματοφόρου εξέφρασαν η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι και στέλνουν το μήνυμα για «δύναμη και αντοχή ώστε να αντέξουν το βάρος της απώλειας».

ΠΟΕ-ΟΤΑαπορριμματοφόρα