Ελλάδα|18.07.2019 11:31

Suzanne Eaton - Δολοφονία: Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες στο αυτοκίνητο του 27χρονου

Newsroom

Αμερικανίδα βιολόγος - Suzanne Eaton: Νέος κύκλος ερευνών ανοίγει για την Αστυνοµία ύστερα από τη σύλληψη του 27χρονου δολοφόνου της Αµερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, προκειµένου να διερευνηθεί το κατά πόσο µπορεί να υπάρχουν και άλλα θύµατα σεξουαλικών επιθέσεων. Εµπειροι αστυνοµικοί που γνωρίζουν καλά την υπόθεση δεν µπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόµενο ο 27χρονος αγρότης, πατέρας δύο παιδιών, να είχε βάλει στο στόχαστρό του κι άλλες γυναίκες.

Μάλιστα, µε δεδοµένο ότι επέλεξε να βιάσει και να δολοφονήσει µια Αµερικανίδα, θεωρούν πιο πιθανό εάν υπάρχουν κι άλλα θύµατα να είναι γυναίκες που είχαν έρθει από το εξωτερικό στην Κρήτη για διακοπές.

Οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας θεωρούν στοιχείο-κλειδί το άσπρο αυτοκίνητο του δράστη. Το όχηµα, δηλαδή, στο οποίο έβαλε την άτυχη Αμερικανίδα βιολόγο ενώ ήταν αναίσθητη, µε σκοπό να τη µεταφέρει στη σπηλιά, όπου και την εγκατέλειψε για να µην τη βρει κανείς. Αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιµούν ότι εάν έχουν σηµειωθεί κι άλλες επιθέσεις, αυτές θα έχουν γίνει µε παρόµοιο -αν όχι ίδιο- τρόπο δράσης.

Έτσι, το άσπρο αυτοκίνητο µπορεί να αποτελέσει «πυξίδα» για τις έρευνες. Στο µεταξύ, αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 27χρονος για να απολογηθεί. Μέχρι χθες δεν είχε συνήγορο, καθώς κανένας δικηγόρος δεν ήθελε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Συγγενής δράστη: «Η συμπεριφορά του ήταν κανονική μετά τη δολοφονία»

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Εδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος» φέρεται να κατέθεσε συγγενής του δράστη. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο 27χρονος παρουσιαζόταν στα social media ως ένα άνθρωπος που λάτρευε τη φύση, τις δραστηριότητες αλλά και τα παιδιά του. 

Δολοφονία βιολόγου: «Νομίζαμε ότι είναι κούκλα»

«Στην αρχή λέγαμε ότι είναι κούκλα. Μετά πλησίασα και είδα τα παπούτσια και είπα αποκλείεται αυτό να είναι κούκλα. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας ότι πρόκειται για πτώμα», περιγράφει την κάμερα του OPEN TV το ένα από τα δύο άτομα που εντόπισαν το άψυχο σώμα της 60χρονης βιολόγου, σημειώνοντας ότι η έντονη μυρωδιά τους έκανε να αναζητήσουν από που προέρχεται.

H EΛ.ΑΣ. ζήτησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων του 27χρονου

Στο μεταξύ υποβλήθηκε, σήμερα, αίτημα για εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου που ομολόγησε τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης 60χρονης Suzanne Eaton.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. κρίνει ορθό να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 27χρονου καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος νεαρών γυναικών με την χρήση της ίδιας μεθοδολογίας.

δολοφονίαΑμερικανίδα βιολόγοςSuzanne EatonΚρήτη