Ελλάδα|20.07.2019 20:51

Αντρέα Καμιλέρι, People, all about History και TV Εθνος με το Εθνος της Κυριακής (21/7)

Newsroom

Ο μετρ της ιταλικής αστυνομικής λογοτεχνίας, φιλοτεχνεί το πορτραίτο μιας γοητευτικής και μυστηριώδους παντρεμένης γυναίκας, που δεν συμβιβάζεται με τους κοινωνικούς κανόνες και χρησιμοποιεί το σώμα της ως το μέσο με το οποίο θα καταφέρει να φτάσει στο πνεύμα.

Ένα ατμοσφαιρικό έργο-σπουδή της γυναικείας ευαισθησίας, από την πένα ενός από τους πλέον πολυδιαβασμένους συγγραφείς της Ιταλίας.

Η Λάουρα είναι νέα, όμορφη και δημοφιλής. Παντρεμένη με έναν διάσημο συγγραφέα που τη λατρεύει, γράφει και η ίδια, πηγαίνει στο θέατρο, είναι ειδική στην Ιστορία της Τέχνης. Όταν το επιθυμεί, έχει την ικανότητα να προκαλεί έντονα συναισθήματα στους άντρες χωρίς την παραμικρή ενοχή. Προσφέρει γενναιόδωρα τον εαυτό της και τα πλούτη της. Κάποιες στιγμές, ωστόσο, βαραίνει πάνω της μια σκιά. «Με έπιασε ο Λίβας», λέει, γιατί πράγματι είναι σαν να φυσάει μέσα στην καρδιά της ο τρομερός άνεμος της ερήμου, που την εξουθενώνει και την κάνει να απομονώνεται για μέρες. Έπειτα ξαναβρίσκει τη γαλήνη της και γίνεται πάλι η άστατη αλλά λαμπερή γυναίκα που θαυμάζουν όλοι. Μέχρι που μια νύχτα η Λάουρα εξαφανίζεται.

Μιλώντας με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που τη γνώριζαν, ο επιθεωρητής Μαουρίτσι –καλλιεργημένος και διεισδυτικός ερευνητής της ανθρώπινης ψυχής– αντιλαμβάνεται ότι ο καθένας θυμάται ένα διαφορετικό πρόσωπο αυτής της γυναίκας. Τα ίχνη που τον οδηγούν σ’ αυτήν είναι αόρατα, σημαδεμένα από τα ερωτήματα που η ίδια έθετε αδιάκοπα στον εαυτό της, από την καυτή ένταση που έκρυβε η κάθε της κίνηση… σαν την κίνηση των σωμάτων στο κέντρο μιας τοιχογραφίας του Φρα Αντζέλικο, που η ίδια η Λάουρα είχε ερμηνεύσει με μοναδική διαίσθηση.

ALL ABOUT HISTORY - ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Στο δέκατο ελληνικό του ταξίδι, το All About History επιφυλάσσει μία ακόμη έκπληξη στους αναγνώστες του. Πρόκειται για ένα επετειακό τεύχος που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην «κατάκτηση του διαστήματος», καθώς τον φετινό Ιούλιο συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επίτευξή της. Συγκεκριμένα, το σημείο αφετηρίας της είναι η 20ή Ιουλίου του 1969, όταν η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προσσεληνώθηκε ομαλά. Τις ιστορικές αυτές στιγμές παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Αναμφίβολα, τα πρώτα βήματα των αστροναυτών στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης συνιστούν ένα κομβικό σημείο για την ιστορία της ανθρωπότητας. Τον Ιούλιο του 1969 δεν αποκαλύφθηκαν άγνωστα στοιχεία για τη Σελήνη, δόθηκε όμως η ώθηση για εκτεταμένες έρευνες με αντικείμενο την κατανόησή της – αλλά και του κόσμου που βρίσκεται έξω από τον πλανήτη Γη. Σημειολογικά, ο περίπατος των Άρμστρονγκ και Όλντριν έδωσε σάρκα και οστά στα μυθιστορηματικά δημιουργήματα του Ιουλίου Βερν και του Λουκιανού. Η Σελήνη, ιστορικά, ασκούσε πάντα μια ιδιαίτερη έλξη και γοητεία στους ανθρώπους.

Καλούμε λοιπόν τους αναγνώστες να προσδεθούν και να ετοιμαστούν για μια νοερή προσσελήνωση. Μέσα από τις σελίδες αυτού του τεύχους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού δορυφόρου της Γης, αλλά και να ξαναζήσουν κάθε στιγμή των προσπαθειών που συνετέλεσαν στη μετατροπή της «κατάκτησης του διαστήματος» από μια άπιαστη χίμαιρα σε μια απτή πραγματικότητα.

TV Έθνοςdead peopleΕΘΝΟΣ της Κυριακήςπροσφορέςall about History