Ελλάδα|19.07.2019 18:21

Σεισμός στη Μαγούλα: Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ

Newsroom

Σεισμός Μαγούλα: Η είδηση για τον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική και αναστάτωσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή δίκτυα. Με ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις αναφέρονται εκτενώς στα 15 δευτερόλεπτα που τρομοκράτησαν τους Έλληνες.

Με την εικόνα του ναού της Αγίας Ειρήνης και τον πεσμένο σταυρό της εκκλησίας αρχίζει το ρεπορτάζ του το δίκτυο ABC στην ιστοσελίδα του. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι τηλεπικοινωνίες. Επίσης, γίνεται αναφορά και στο σεισμό που ταρακούνησε την Αθήνα το 1999, τονίζοντας πως το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνο της Πάρνηθας.

ΒBC: Δυνατός σεισμός αναστατώνει την Αθήνα

Oι κάτοικοι της Αθήνας βγήκαν στους δρόμους καθώς το σοκ του σεισμού διήρκεσε 15 δευτερόλεπτα, αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC. Αναφορά γίνεται και στη δήλωση του σεισμολόγου Ευθύμιου Λέκκα, σύμφωνα με την οποία τα κτίρια της ελληνικής πρωτεύουσας είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν πολύ μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις.

CNN: Σεισμός χτυπά την ελληνική πρωτεύουσα

Για μεγάλη δόνηση, την οποία διαδέχθηκαν επτά μετασεισμοί, κάνει λόγο το αμερικανικό δίκτυο. Ο πιο ισχυρός μετασεισμός ήταν μεγέθους 3,1 Ρίχτερ, αναφέρει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κάτοικοι περιγράφουν το σεισμό πολύ δυνατό ενώ σημειώνουν πως έπεφταν τηλεοράσεις και αντικείμενα μέσα στα σπίτια τους.

Mirror: Σεισμός στην Ελλάδα και πανικός 

Η βρετανική Mirror στη διαδικτυακή της έκδοση δημοσιεύει ένα βίντεο του σεισμού στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος». Παράλληλα, μιλά για κατάρρευση ενός παλαιού κτιρίου στην πρωτεύουσα, επικαλούμενη πληροφορίες από ελληνικά Μέσα. Δημοσιεύει ακόμη και εμπειρίες τουριστών που μιλούν για πανικό, με ανθρώπους να τρέχουν στο δρόμο, σειρήνες πυροσβεστικής να ηχούν παντού στους δρόμους και κτίρια να τρέμουν από τον ισχυρό σεισμό

σεισμός Μαγούλασεισμός Αττικήσεισμόςσεισμός τώρα