Ελλάδα|19.07.2019 20:24

Σεισμός στη Μαγούλα - Χρυσοχοΐδης: Οι αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους όλο βράδυ

Newsroom

Σεισμός Μαγούλα: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την αποτίμηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό των  απαραίτητων ενεργειών τις επόμενες ώρες.

«Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε πριν από λίγο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, από το Συντονιστικό, προχώρησε σε ανακοινώσεις για τον τρόπο που κινήθηκαν οι δυνάμεις μετά τον σεισμό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Το επίκεντρο ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Μαγούλας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν με βάση τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας δυνάμεις χερσαίες και εναέριες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και των δήμων. Στο πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών λόγω της υπερφόρτωσης καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν στον εγκλωβισμό πολλών ανθρώπων σε ανελκυστήρες. 

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Τροχαία επικουρούμενη από την Αμεση Δράση αναπτύχθηκε και διευκόλυνε την αποσυμφόρηση. Επίσης, ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής διευκόλυναν την επιχείρηση. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα. Για την ασφάλεια των πολιτών που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν σπίτι τους και την ασφάλεια των περιουσιών τους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, οι οποίες θα περιπολούν όλο το βράδυ». 

Στο μεταξύ, οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί για τον σεισμό και συμβουλεύουν τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. Το ίδιο έκανε και μέσω του OPEN TV ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςσεισμός Μαγούλασεισμός τώρασεισμόςσεισμός Αττική