Ελλάδα
|
19.07.2019 21:18
Σεισμός στη Μαγούλα: Οι συμπτώσεις με τον σεισμό του 1999 (video)
NewsroomΣεισμός στη Μαγούλα: Το 1999 ο φονικός σεισμός κράτησε 15 δευτερόλεπτα. Όσα και αυτός το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μαγούλα. Ορισμένοι σεισμολόγοι όμως βρίσκουν κι άλλες ομοιότητες.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, είπε στην κάμερα του Open TV για το επίκεντρο του σεισμού: «Είναι στην περιοχή των Δερβενοχορίων, κάπου εκεί που ήταν το Θριάσιο Πεδίο, που έγινε ο σεισμός του 1999, σε ένα κομμάτι του ρήγματος της Πάρνηθας που δεν είχε σπάσει».
Ο Μανώλης Σκορδίλης, καθηγητής σεισμολογίας τόνισε πως το επίκεντρο του σημερινού σεισμού ήταν «6-7 χιλιόμετρα βορειότερα του σεισμού του 1999 της Πάρνηθας».
Διαβάστε ακόμη
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια