Ελλάδα|19.07.2019 21:18
Σεισμός στη Μαγούλα: Οι συμπτώσεις με τον σεισμό του 1999 (video)
NewsroomΣεισμός στη Μαγούλα: Το 1999 ο φονικός σεισμός κράτησε 15 δευτερόλεπτα. Όσα και αυτός το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μαγούλα. Ορισμένοι σεισμολόγοι όμως βρίσκουν κι άλλες ομοιότητες.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, είπε στην κάμερα του Open TV για το επίκεντρο του σεισμού: «Είναι στην περιοχή των Δερβενοχορίων, κάπου εκεί που ήταν το Θριάσιο Πεδίο, που έγινε ο σεισμός του 1999, σε ένα κομμάτι του ρήγματος της Πάρνηθας που δεν είχε σπάσει».
Ο Μανώλης Σκορδίλης, καθηγητής σεισμολογίας τόνισε πως το επίκεντρο του σημερινού σεισμού ήταν «6-7 χιλιόμετρα βορειότερα του σεισμού του 1999 της Πάρνηθας».
Διαβάστε ακόμη
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο