Ελλάδα|22.07.2019 14:38

Φυλακές Αγυιάς: Νεκρός ένας κρατούμενος έπειτα από συμπλοκή

Newsroom

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο κρατούμενος που ενεπλάκη σε αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Αγυιάς το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε, σύμφωνα με το neakriti.gr, με βαριά τραύματα στον θώρακα και τον μηρό, και εσπευσμένα εισήχθη στο χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Στη συνέχεια, όντας σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο αλλοδαπός κρατούμενος μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Όμως, τα τραύματά του ήταν βαριά και έτσι ο κρατούμενος δεν κατάφερε να επιζήσει.

Σχετικά με τους άλλους δύο κρατούμενους, οι οποίοι, επίσης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, νοσηλεύονται ακόμα, ωστόσο βρίσκονται εκτός κινδύνου και τα τραύματά τους είναι ελαφρά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύρραξη προκλήθηκε περίπου στις 12:00 του Σαββάτου στο Κέντρο Κράτησης στην Αγυιά Χανίων, όταν δύο ομάδες της πέμπτης πτέρυγας προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους με αυτοσχέδια μαχαίρια. Σύμφωνα με το neakriti, η συμπλοκή έγινε την ώρα του φαγητού και σε αυτή συμμετείχαν αλλοδαποί κρατούμενοι από την Αλβανία και το Πακιστάν.

Από την αιματηρή συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά τρεις κρατούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Μετά το περιστατικό, με επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι υπόλοιποι κρατούμενοι κλείστηκαν στα κελιά τους και δεν προαυλίστηκαν, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά αντεκδίκησης.

Πηγή: neakriti.gr

νεκρόςφυλακές Αγυιάςκρατούμενος