Ελλάδα|22.07.2019 20:28

Μάτι, ένας χρόνος μετά: Εγκλωβισμένοι στη γραφειοκρατία παραμένουν οι πυρόπληκτοι (vid)

Newsroom

Φωτιά στο Μάτι: Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και οι πληγές των κατοίκων παραμένουν ανοιχτές. Όπως καταγγέλλουν οι εγκαυματίες, έχουν μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε τα απαραίτητα καθώς ο ΕΟΠΠΥ θεωρεί τις κρέμες και τα επιθέματα σιλικόνης, είδος πολυτελείας. Για τους ανθρώπους που επιβίωσαν όμως της πύρινης κόλασης, αυτά είναι είδη πρώτης ανάγκης. 

Παράλληλα, όσοι έχασαν τα σπίτια τους από τη φονική φωτιά στο Μάτι, καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ για εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα σπίτια. Μάλιστα, η ΔΕΗ στέλνει και εξώδικα εκτός από λογαριασμούς σε σπίτια που έχουν απαλλαγεί τόσο από την εφορία όσο και από την ΕΥΔΑΠ.

Παρέμβαση Κικίλια για τους εγκαυματίες

Την ίδια στιγμή ο νέος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα: «Συγκαλώ αύριο εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση, ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει πως χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται»», τόνισε χαρακτηριστικά.

Open TVυπουργείο Υγείαςφωτιά στο ΜάτιΔΕΗεγκαυματίεςΒασίλης Κικίλιας