Χουλιάρας: Το ρήγμα των Αλκυονίδων μπορεί να δώσει ισχυρό σεισμό (vid)
NewsroomΆλλος ένας επιστήμονας, που «θυμήθηκε» το ρήγμα των Αλκυονίδων με αφορμή τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική προ ολίγων ημερών, είναι κι ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.
Ο κύριος Χουλιάρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως στην παρούσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, ωστόσο, όπως τόνισε, στο μέλλον το εν λόγω ρήγμα μπορεί να «γεννήσει» έναν μεγάλο, καταστροφικό σεισμό. «Δεν είναι στιγμή για τα χειρότερα σενάρια. Οι Αλκυονίδες όμως "γεννούν" και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός μεγάλου σεισμού το επόμενο διάστημα, επεσήμανε πως κάθε χρόνο περιμένουμε ένα σεισμό της τάξεως των 6 Ρίχτερ και προειδοποίησε πως δεν είμαστε «θωρακισμένοι» για τέτοιες δονήσεις.
- Όσα είπαν Τραμπ και Πούτιν: Η πρόταση για τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν και η εκεχειρία στην Ουκρανία
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βουτιά» 2,5 μονάδων για τη ΝΔ - Μειώνεται η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ
- Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 13χρονος που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με ΙΧ
- «Δαίμονες ή μεσσίες;»: Γιατί οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης θέλουν να τις φοβόμαστε