Ελλάδα|23.07.2019 18:37

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ραφήνα - Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Newsroom

Φωτιά ξέσπασε στη Ραφήνα, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 17:00. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Διασταύρωσης για Ραφήνα και, ξυπνώντας μνήμες από την τραγωδία στο Μάτι, προκάλεσε κυριολεκτικά πανικό.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας, ενώ δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, στη συμβολή των λεωφόρων Μαραθώνος και Φλέμινγκ.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 62 πυροσβέστες με 48 οχήματα, καθώς και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Εσπευσμένα έφτασε στη Ραφήνα, όπου εκδηλώθηκε φωτιά περίπου στις 15:00, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς αλλά και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

Καθησυχαστικός για τη φωτιά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άλλη Διάσταση». «Η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη. Κινητοποιήθηκαν έγκαιρα οι δυνάμεις του δήμου Ραφήνας και της Πολιτικής Προστασίας με τα πέντε οχήματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ήρθαν μεγάλες δυνάμεις. Αυτή την στιγμή έχει ελεγχθεί πλήρως. Δεν κινδύνευσαν σπίτια, δεν κινδυνεύουν πλέον όπως και ανθρώπινες ζωές φυσικά. Το προλάβαμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφήνας.

T
T

Φωτιά τώρα στον Βαρνάβα Αττικής

Στον Βαρνάβα Αττικής στη θέση Κοκορετσίζα ξεκίνησε πυρκαγιά, την οποία έχουν θέσει υπό έλεγχο 40 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 1 ελικόπτερο και 1 αεροπλάνο.

φωτιά τώραΡαφήνα