Ελλάδα|25.07.2019 18:06

Θεσσαλονίκη: Καταριανό ξύλινο σκάφος θα δέσει στη Νέα παραλία

Ντέπη Χιωτοπούλου

Ενα 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ, πρόκειται να φθάσει, αύριο, Τετάρτη 24 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, με πλήρωμα 16 ναυτικούς. Το Al Mubaraki, όπως ονομάζεται το σκάφος, ξεκίνησε το ταξίδι Fath Al Khair 4, με 16 Καταριανούς ναυτικούς, θα ταξιδεύει συνολικά τέσσερις μήνες, και θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια.

Στη Θεσσαλονίκη θα φθάσει μετά την Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε, θα παραμείνει έως την  Παρασκευή 26 Ιουλίου, και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Μύκονο, Πειραιά, Κέρκυρα, Αγιους Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας. 

Επισκέψιμο το καταριανό σκάφος

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, το καταριανό σκάφος, το οποίο θα δέσει στη Νέα Παραλία, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, με τους 16 ναυτικούς, θα είναι επισκέψιμο, και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγείται στο σκάφος-Μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ και ταυτόχρονα προωθεί το γεγονός της διοργάνωσης στη χώρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022.

Το 40μετρο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του,  συνδυάζοντας τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας. Η εκδήλωση της άφιξης του σκάφους Al Mubaraki θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου.

Θεσσαλονίκηκαταριανό σκάφος