Ελλάδα|24.07.2019 23:26

Φωτιά τώρα στην Τανάγρα

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κεντρικής Ελλάδας λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης για φωτιά σε δασική έκταση στην Τανάγρα.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και η Πυροσβεστική συγκέντρωσε όσες δυνάμεις είχε στην περιοχή.

Μία ώρα σχεδόν μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν προληπτικά δύο μοναχοί από την Ιερά Μονή Τσάτσαρη Προφήτη Ηλία.

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ κι ενώ είχαν σταματήσει οι εναέριες πτήσεις, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αλλά ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί. Η Πυροσβεστική έχει ενισχύσει τις δυναμεις εδάφους με πυροσβέστες, εθελοντές και πεζοπόρα τμήματα. 

Οι δυνάμεις της Πυρσβεστικής στο σημείο:

Αρχικά, έσπευσαν στο σημείο δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και δύο αεροσκάφη PZL, μαζί με δύο ελικόπτερα, κάνουν ρίψεις για να περιορίσουν την έκτασή της, ενώ 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες έχουν φτάσει στο σημείο.

Στη συνέχεια οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με τον αριθμό των πυροσβεστών να φτάνει τους 90, ενώ διπλασιάστηκαν τα οχήματα και προστέθηκαν ακόμα 6 αεροσκάφη. 

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις που συμμετείχαν: 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Συνδράμουν 6 υδροφόρα οχήματα και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

T

T

φωτιάφωτιά τώρα