Ελλάδα|26.07.2019 12:28

Τσερνόμπιλ: Το βιβλίο της σειράς-φαινόμενο του HBO με το Εθνος της Κυριακής

Newsroom

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες των πυροσβεστών στον αντιδραστήρα 4, οι μαρτυρίες από τους «δύτες του Τσερνόμπιλ» που βούτηξαν στη ραδιενεργή κόλαση και η δίκη - παρωδία για τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή του 20ου αιώνα.

Ώρα 01:23:40 της 26ης Απριλίου 1986. Ο Αλεξάντερ Ακίμοφ πίεσε το κουμπί έκτακτης διακοπής λειτουργίας του τέταρτου πυρηνικού αντιδραστήρα στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ. Ήταν μία πράξη που προκάλεσε τη μόνιμη εκκένωση μίας πόλης, σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους και πλήγωσε ανεπανόρθωτα τη Σοβιετική Ένωση.

Αυτό το βιβλίο, αποτέλεσμα πέντε χρόνων έρευνας, είναι μία προσιτή και πλήρως κατανοητή απεικόνιση του τι ακριβώς συνέβη. Από τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ανθρώπων να εμποδίσουν έναν καιγόμενο πυρήνα αντιδραστήρα να μολύνει με ραδιενέργεια ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη, μέχρι την αυτοθυσία των αφανών ηρώων που μπήκαν σε πεδία ακτινοβολίας τόσο ισχυρά που τα μηχανήματα δεν μπορούσαν δουλέψουν, αλλά και την αλήθεια σχετικά με τους θρυλικούς «δύτες του Τσερνόμπιλ» έως την παρωδία δίκης στη Σοβιετική Ένωση.

Η αφήγηση των ιστορικών περιστατικών εμπλουτίζεται με την προσωπική εμπειρία του συγγραφέα από το ταξίδι του στην εγκαταλειμμένη πόλη του Πρίπιατ αλλά και όλη την ευρύτερη ζώνη του Τσερνόμπιλ. Εμπλουτισμένο με πάνω από 45 πρόσφατες φωτογραφίες του Πρίπιατ και με τεχνικά σχεδιαγράμματα του πυρηνικού σταθμού, το βιβλίο αυτό είναι ένας συναρπαστικός απολογισμός της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής παγκοσμίως.

Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών.

PEOPLE

Κατερίνα Ζαρίφη: «Είναι αγένεια να ρωτάς μια γυναίκα άνω των 40 αν θέλει να κάνει παιδιά». Η αγαπημένη παρουσιάστρια φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του People και περιγράφει τους τέσσερις πιο επίπονους μήνες της ζωής της, απαντά στα δημοσιεύματα που την θέλουν να συνεργάζεται με την Κατερίνα Καινούργιου, ενώ μιλάει ξεκάθαρα για το πως βλέπει τον γάμο και τη δημιουργία μιας οικογένειας.

Νικήτας Τσακίρογλου: «Παίζοντας στο θέατρο, κερδίζω ζωή». Ο διαχρονικός πρωταγωνιστής κάνει μια μίνι αποτίμηση της καριέρας και της ζωής του, μιλάει για τον γάμο του με τη Χρυσούλα Διαβάτη που διαρκεί αισίως άνω των 60 ετών και εξηγεί γιατί το επάγγελμα του ηθοποιού είναι αχάριστο.

Ilenia Williams: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το πρώτο της τραγούδι. Η ταλαντούχα παρουσιάστρια του MAD μιλά για την πρόκληση να τραγουδήσει, τον τρόπο που μια απώλεια την έκανε να αναθεωρήσει κάποιες από τις σταθερές της ζωής της, αλλά και τον λόγο που δεν τη νοιάζει να παντρευτεί.

Τατιάνα Στεφανίδου: Όλο το παρασκήνιο για τη μετακόμιση της εκπομπής της το Σαββατοκύριακο. Ποια ώρα θα προβάλλεται, ποιους θα έχει απέναντί της, η αλλαγή στη θεματολογία…

Life is a beach: «Η ωραιότερη παραλία είναι εκείνη που δεν έχεις δει ακόμα». Οι παρουσιαστές της ταξιδιωτικής εκπομπής του Star μιλάνε για την παραμονή τους στο Μεξικό για έναν μήνα, τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν εκεί και αποκαλύπτουν πώς αποφάσισαν να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Σταύρος Νιάρχος και Dasha Zhukova: O αρραβώνας του χρυσού playboy με την πρώην σύζυγο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Το στόρι ενός έρωτά και τα σχέδια για το γάμο τους μέσα στο 2019.

ΣΤΟ TV ΕΘΝΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η πρωταγωνίστρια της «Οργής» Κατερίνα Νικολοπούλου μιλά για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην «Οργή» του ΑΝΤ1, τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια και την διαχείριση της δημοσιότητας.

Ανατροπή στην «Κόρη μου»: Η Οϊκιού βρίσκει την μνήμη της.

Ρεπορτάζ: Οι αλλαγές στο «Ευτυχείτε!» της Κατερίνας Καινούργιου, τα νέα τηλεπαιχνίδια που ξεκινούν το φθινόπωρο και η επιστροφή του «The Voice» με αλλαγές στους κανόνες.

Φλας: Μικροσκοπικά μπικίνι και κοιλιακοί σε πρώτο πλάνο στη Μύκονο. Οι νέες διάσημες αφίξεις στο νησί των ανέμων.

Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Το άλμπουμ των διακοπών τους και τα σενάρια για το τηλεοπτικό τους μέλλον.

Στην ενότητα Life πρωτότυπες συνταγές με γιαούρτι, τα μυστικά ομορφιάς που κρύβουν τα αιθέρια έλαια και οι αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας από τη Βίκη Παγιατάκη.

προσφορέςΤσερνόμπιλ PeopleTV ΈθνοςHBO