Ελλάδα|25.07.2019 20:07

Μπόρις Τζόνσον: Οι διακοπές του Mr Brexit στο…πατρικό του στο Πήλιο (pics)

Newsroom

Τακτικός θαμώνας του νότιου Πηλίου είναι ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ο οποίος διατηρεί εδώ και χρόνια μια διώροφη έπαυλη με τέσσερα υπνοδωμάτια και πισίνα στον οικισμό του Χόρτου. Ο φανατικός υπέρμαχος του Brexit και από την Τρίτη αντικαταστάτης της Μέι, τόσο τον Αύγουστο του 2018, όσο και τον Ιανουάριο του 2019, αλλά και παλαιότερα, ψηφίζει… Πήλιο για διακοπές.

Τελευταία φορά εθεάθη στο Πήλιο τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και πέρασε τις γιορτές παρέα με την εντυπωσιακής ομορφιάς συνοδό του την 30χρονη Κάρι Σίμοντς πρώην στέλεχος του κόμματος των συντηρητικών σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr

Ο Mr Brexit επέλεξε να περάσει τις πρώτες μέρες του έτους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα σε ένα οικείο μέρος, όπως είναι για τον ίδιο το Νότιο Πήλιο και ειδικότερα στη βίλλα «Irene» ιδιοκτησίας του πατέρα του Στάνλεϊ. Όπως ήταν λογικό η παρουσία ενός πασίγνωστου βρετανού πολιτικού, που πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, συνοδευόμενου μάλιστα από μια κατά πολύ νεότερη εντυπωσιακή κυρία, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Εκεί τους εντόπισαν δύο ζευγάρια συνταξιούχων Βρετανών που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή και αναζητούσαν προσωρινά ένα ζεστό καταφύγιο, λόγω της ξαφνικής διακοπής ρεύματος στην περιοχή. Κανείς τους δεν περίμενε ότι θα βρεθούν να συντρώγουν με τον αμφιλεγόμενο Βρετανό πολιτικό. Μετά την αρχική έκπληξη ένας από την παρέα πλησίασε για να τον χαιρετίσει. Ο συνταξιούχος πλέον, αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου και εκ των «φίλων των Καλντεριμιών» Κρις Γουικς, του ευχήθηκε καλή χρονιά με τον Τζόνσον να ανταποκρίνεται με θερμή χειραψία και αντίστοιχες ευχές.

Μιλώντας στο «magnesianews.gr» η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας κα Αφροδίτη, είπε πως δεν αντιλήφθηκε την ταυτότητα του ζευγαριού που έτρωγε διακριτικά δίπλα στο τζάκι. Όπως μας είπε οι δυο τους ήταν χαλαροί και πρόσχαροι με τους άλλους Βρετανούς που τους αναγνώρισαν, ενώ δοκίμασαν τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, χοιρινό στο πήλινο και κόκκινο χύμα κρασί, ενώ για σαλάτα προτίμησαν μπρόκολο και…το αγαπημένο τζατζίκι του Μπορίς.

Τζατζίκι, τοματοκεφτέδες, παπουτσάκια και φραπέ 

Γνωστές όμως είναι επίσης και πολύ πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις διατροφικές του προτιμήσεις, όπως ότι στον «Καλόγηρο» της Αργαλαστής ο Μπόρις ήπιε φραπέ μέτριο χωρίς γάλα, ενώ στην ταβέρνα «Περιγιάλι», πάνω στην παραλία του Χόρτου, τίμησε οικογενειακώς τη χωριάτικη σαλάτα, το τζατζίκι, το φρέσκο λαβράκι και τον μπακλαβά. 

Στο δε τελευταίο του δείπνο στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, στο εστιατόριο «Martha’s», επίσης στο Χόρτο Πηλίου, παραδόθηκε στη γαστριμαργική ηδονή του κλέφτικου στη λαδόκολλα, των τοματοκεφτέδων κ.λπ. 

Εξυπακούεται ότι ενέδωσε επίσης, ως όφειλε, στη σπεσιαλιτέ παπουτσάκια (το «small shoes» θα πρέπει να έχει ήδη γίνει ανέκδοτο στη Βρετανία) και βεβαίως στο ελληνικό χύμα κρασί. 

Η ενοικιαζόμενη οικία Τζόνσον 

Το «πατρικό» του Μπόρις Τζόνσον στο Πήλιο είναι μια διώροφη έπαυλη με τέσσερα υπνοδωμάτια και πισίνα, σύγχρονη αλλά χτισμένη βάσει των χαρακτηριστικών ενός παραδοσιακού πέτρινου οικήματος με κεραμοσκεπή. Απηχώντας, προφανώς, τις διαθέσεις του ιδιοκτήτη της, η «Villa Irene» είναι ταυτόχρονα μέσα και έξω από τον, ούτως ή άλλως μικροσκοπικό, οικισμό του Χόρτου. Απέχει μόλις μερικά λεπτά πεζοπορίας από μια ήσυχη, σχεδόν ιδιωτική παραλία, ενώ είναι σχετικά απομονωμένη από τις υπόλοιπες κατοικίες, καθώς είναι περιστοιχισμένη από ελαιόδεντρα σε μεγάλη περίμετρο γύρω από αυτή. Γι’ αυτό και τις περισσότερες μέρες των διακοπών της η οικογένεια του Μπόρις Τζόνσον προτιμούσε να μένει στο σπίτι απολαμβάνοντας τη δροσιά της πισίνας παρά να κατηφορίζει προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με ορισμένες διαδικτυακές εταιρείες ενοικίασης θερινών κατοικιών, η «Villa Irene» διατίθεται σε οικογένειες ή συντροφιές 6-8 ατόμων, ακόμη όμως και σε ζευγάρια, τα οποία θα αφήσουν κλειστές τις υπόλοιπες κρεβατοκάμαρες πλην της κύριας. Το μίσθωμα είναι περίπου 1.900 ευρώ την εβδομάδα κατά την περίοδο της μειωμένης τουριστικής ζήτησης και 2.200 για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

Στην ιστοσελίδα της βίλας μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει πληροφορίες για το οίκημα και τις ανέσεις που παρέχει, όχι όμως και το όνομα του ιδιοκτήτη της - μολονότι αυτό συνιστά προστιθέμενη αξία: διότι θα αποτελούσε δέλεαρ για πολλούς να νοικιάσουν την εξοχική κατοικία ενός ανθρώπου με μυθιστορηματικό βίο όπως ο Στάνλεϊ Τζόνσον, που αδικείται κατάφωρα όταν προσδιορίζεται απλώς ως «ο πατέρας του Μπόρις».

Εχοντας διατελέσει κατάσκοπος, ποιητής και συγγραφέας, τηλεπαρουσιαστής και αρθρογράφος, βουλευτής και ευρωβουλευτής, επιτελικό στέλεχος κολοσσιαίων χρηματοοικονομικών οργανισμών, πρωτοπόρος στην προστασία του περιβάλλοντος, φανατικός ζωόφιλος και μανιώδης εξερευνητής των πιο απρόσιτων περιοχών της Γης -μεταξύ πολλών άλλων αλλόκοτων ιδιοτήτων και δραστηριοτήτων-, ο Στάνλεϊ Τζόνσον επέλεξε το Χόρτο Πηλίου για να χτίσει το σπίτι των ονείρων του. 

Ο ίδιος έχει διηγηθεί το πώς βρέθηκε στο Χόρτο και τι ήταν αυτό που είδε στο συγκεκριμένο σημείο που δεν είχε βρει πουθενά αλλού στον κόσμο τόσο στα δύο αυτοβιογραφικά του βιβλία όσο και σε κατά καιρούς άρθρα και συνεντεύξεις του. 

Μπόρις ΤζόνσονBrexitΠήλιο