Ελλάδα|26.07.2019 14:10

Κρήτη: 13 νεκροί από τροχαία δυστυχήματα από την αρχή του 2019

Newsroom

Σε λαίλαπα εξελίσσονται το 2019 τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη, αφού 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα στο νησί. Τρεις άνθρωποι χάθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στην Κρήτη, ενώ μάχη για τη ζωή του δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένας 42χρονος, που είχε εμπλακεί σε τροχαίο στην Κίσσαμο.

Στο μεταξύ, ο 56χρονος οδηγός μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Κισσάμου, στο ύψος του Πλατανιά, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού κάτω άκρου.

Από την αρχή του έτους- οι νεκροί στα Χανιά είναι 13, ενώ πέρυσι έχασαν τη ζωή τους 12 πολίτες όλο τον χρόνο, τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης.

Σε επίπεδο Κρήτης έχουμε 41 νεκρούς μέχρι τώρα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, είχαμε 28. Έχει δηλαδή σημειωθεί μια αύξηση 46% περίπου στα θανατηφόρα τροχαία.

Στα Χανιά έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνδρες και δύο γυναίκες, δέκα οδηγοί και τρεις πεζοί.

  • Οκτώ από αυτούς είναι από 18-35 ετών
  • Δύο είναι από 36-55, ενώ οι νεκροί σε τροχαία άνω των 55 είναι τρεις.
  • Η «παράξενη» μέρα στα Χανιά –η ημέρα δηλαδή που τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των περιστατικών- είναι η Τετάρτη και το Σάββατο.
  • Από το σύνολο των θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων, οκτώ είναι μοτοσικλετιστές, τέσσερις οδηγοί αυτοκινήτου, ένας με φορτηγό.
  • Έχουμε 7 συγκρούσεις, 3 παρασύρσεις και 3 εκτροπές.

Οι χειρότεροι μήνες μέχρι τώρα είναι ο Μάιος και ο Ιούλιος

Τα Χανιά –διαχρονικά- έχουν πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις παρασύρσεις αλλά και με τις εγκαταλείψεις πεζών.

Από το σύνολο των τροχαίων που έχουν σημειωθεί στα Χανιά, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στην πόλη, τέσσερις στον ΒΟΑΚ και έξι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, τόνισε ο κ. Λιονάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των νεκρών ζώων στους δρόμους της Κρήτης.

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ

τροχαίο δυστύχημαΚρήτηνεκροί