Ελλάδα|27.07.2019 21:33

Σπείρα «ρημάζει» βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ στα Β. Προάστια (vid)

Newsroom

Τη δράση συμμορίας στην οποία συμμετέχουν και ανήλικοι έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας καταστήματος στην Αγία Παρασκευή. Οι κακοποιοί έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστημάτων που διανυκτερεύουν, καθώς πολλές φορές χτυπούν τρία και τέσσερα καταστήματα μέσα σε ένα βράδυ. Την ίδια ώρα η αστυνομία ετοιμάζει νέο επιχειρησιακό σχέδιο κατά της εγκληματικότητας. 

Σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο του Open TV τα μέλη της συμμορίας χτυπούν ένα βενζινάδικο εισβάλλοντας μέσα σε αυτό και στη συνέχεια ακινητοποιούν τον υπάλληλο που βρίσκεται σε αυτό. Οι υπόλοιποι αρχίζουν να ψάχνουν για χρήματα ενώ ένας άλλος τραβάει την αντλία για να βάλει βενζίνη στο κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν για τη ληστεία.

Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον αρχηγό της συμμορίας να απειλεί τον υπάλληλο με όπλο και να τον κρατάει από το λαιμό. Η συγκεκριμένη συμμορία αποτελείται και από ανήλικους ενώ όπως έχουν διαπιστώσει οι αρχές χτυπούν κυρίως καταστήματα που μένουν ανοιχτά τη νύχτα, χρησιμοποιώντας κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια τα καίνε στην περιοχή του Μενιδίου. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η σπείρα να βρίσκει καταφύγιο σε καταυλισμούς της περιοχής. 

Η δράση των εγκληματικών συμμοριών σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Open TV γίνεται όλο και πιο ανεξέλεγκτη καθώς χρησιμοποιούν βία και δεν διστάζουν να φτάσουν ακόμα και μέχρι το έγκλημα. Η αστυνομία ετοιμάζει επιχειρησιακό σχέδιο για να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη κατάσταση, το οποίο θα περιλαμβάνει τα εξής:

- Χαρτογράφηση εγκληματικότητας της κάθε περιοχής 

- στοχευμένες δράσεις και επιχειρήσεις με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά

- αύξηση περιπολιών

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξασφάλισε δωρεά ύψους 200.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν για τον εξοπλισμό των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

βενζινάδικοσούπερ μάρκετληστεία