Ελλάδα|17.11.2018 22:56

Μολότοφ από τον ουρανό: Πώς εφορμούν οι αντιεξουσιαστές (pics+vid)

Newsroom

Αφού έκαψαν ό,τι βρήκαν στο διάβα τους στη Στουρνάρη, οι αντιεξουσιαστές ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και από εκεί πετούν μολότοφ.

Μάλιστα, από την οροφή του ακαδημαϊκού ιδρύματος, αλλά και από τις ταράτσες άλλων κτιρίων κάνουν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 

Τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο άρχισαν λίγο μετά τις 19:15 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στην αρχή έπεσαν οι πρώτες βόμβες μολότοφ με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήσεις χημικών και κρότου λάμψης. Η ένταση μεταφέρθηκε και στα γύρω στενά των Εξαρχείων με τους αντιεξουσιαστές να στήνουν οδοφράγματα στις οδού Τσαμαδού, Τζορτζ και Τοσίτσα και, από την άλλη, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν με χημικά να... περιορίσουν τους κουκουλοφόρους, κάποιοι εκ των οποίων είχαν ανέβει και στις ταράτσες πολυκατοικιών για να εκτοξεύουν μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Υδροφόρα της ΕΛΑΣ κάνει ρίψεις νερού (Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
Ρίψεις νερού κάνει η υδροφόρα της ΕΛΑΣ (Eurokinissi)

Η ένταση κράτησε τουλάχιστον για τρεις ώρες. Τα επεισόδια μεταφέρονταν από την οδό Στουρνάρη, στα γύρω στενά και πάλι στο Πολυτεχνείο.

Λίγο μετά τις 21:15, ομάδα των αντιεξουσιαστών που παρέμενε στα Εξάρχεια, μπήκε πάλι στο Πολυτεχνείο και πέταγε βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν επί της Πατησίων. Εκεί βρισκόταν και η υδροφόρα της ΕΛΑΣ, η οποία έκανε ρίψεις νερού, προκειμένου να σβήσει τις πυρκαγιές που είχαν ανάψει και στην Πατησίων. Μέσα στο Πολυτεχνείο αντιεξουσιαστές είχαν ανάψει φωτιές, τις οποίες έσβησε ο «Αίαντας». 

Αυτή τη στιγμή, οι αντιεξουσιαστές παραμένουν οχυρωμένοι μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου και οι αστυνομικές δυνάμεις παραταγμένες έξω από αυτό. 

Βάση το Πολυτεχνείο 

Με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, οι αντιεξουσιαστές κλείνονται στο κτίριο και εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Κλείνονται στους χώρους του Πολυτεχνείου αλλά και σε ταράτσες πολυκατοικιών (στα στενά της περιοχής) και έρχονται σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στο μεταξύ, όπως σημείωσε το δελτίο του Open Tv, νεαροί είχαν στήσει από το απόγευμα του Σαββάτου οδοφράγματα προετοιμάζοντας το έδαφος για τις βραδινές συγκρούσεις. Οι αντιεξουσιαστές εκτός από τις βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούν και ναυτικές φωτοβολίδες. 

Όπως έγινε επίσης γνωστό, κάποιοι από τους νεαρούς έριχναν βόμβες μολότοφ και από την ταράτσα του Πολυτεχνείου προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

Επιπλέον, οι αντιξουσιαστές άναψαν και φωτιές σε κάδους στην Πατησίων. Η Πυροσβεστική προσπάθησε να περιορίσει τις φωτιές με ρίψη νερού, ωστόσο και πάλι οι κουκουλοφόροι απάντησαν με βόμβες μολότοφ. 

ΠολυτεχνείοΕξάρχεια