Ελλάδα|28.07.2019 14:48

Καιρός: Κύμα καύσωνα στην Ελλάδα - Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Newsroom

Καιρός: Από την Τετάρτη αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας δημιουργώντας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας συνθήκες καύσωνα.

Υψηλές θερμοκρασίες έως και 39 βαθμούς Κελσίου δημιουργεί η εισβολή των θερμών αέριων μαζών στην χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

Σήμερα, Κυριακή (28/7), ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει στους 40 βαθμούς στη Θεσσαλία και στους 38-39 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί διακρίνονται οι περιοχές όπου περιμένουμε να σημειωθούν οι υψηλότερες μέγιστες.

Επισημαίνεται ότι λόγω των εξασθενημένων ανέμων η αίσθηση δυσφορίας θα είναι αυξημένη στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα αυξημένη στη Θεσσαλία, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, Αντιθέτως, αναμένεται χαμηλός δείκτης δυσφορίας σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου λόγω των βορείων ανέμων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τη Δευτέρα 29/07 οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, ενώ την Τρίτη 30/07 σε αρκετές περιοχές θα σημειώσουν πρόσκαιρη μικρή πτώση. Από την Τετάρτη 31/07 περιμένουμε νέα άνοδο της θερμοκρασίας με αυξημένες πιθανότητες να επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Συνθήκες καύσωνα από Τετάρτη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τετάρτη 31/7

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 1/8

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 2/8 και Σάββατο 3/8

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως το Σάββατο.

καύσωναςκαιρός σήμερακαιρός