Ελλάδα|26.09.2019 14:51

Ναυπακτία: Δεν έκλεψαν το «χάτσικο» – Τι πραγματικά συνέβη (vid+pic)

Newsroom

H ιστορία του σκύλου, που έγινε γνωστός ως «χάτσικο» της Ναυπακτίας, καθώς παρέμενε δίπλα στο εικόνισμα του αφεντικού του, στην Άνω Βασιλική είχε συγκινήσει το πανελλήνιο.

Η υπόθεσή του ωστόσο έλαβε μια απρόσμενη τροπή όταν το nafpaktianews.gr έγραψε πως άγνωστοι άρπαξαν το σκυλάκι, αφήνοντας ένα σημείωμα πάνω στο σπιτάκι του.

κάτοικοι της περιοχής που φρόντιζαν τον σκύλο και καθημερινά τον επισκέπτονταν, βρήκαν το εξής σημείωμα, που έγραφε μεταξύ άλλων: «Γεια σας, το σκυλάκι το πήραμε μαζί μας. Περάσαμε με το αμάξι και δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε. Μην ανησυχείτε, θα τον φροντίσουμε πολύ καλά».

Λίγες ημέρες πριν, ο «χάτσικο» της Ναυπακτίας βρισκόταν στο γνωστό σημείο…

Αν και η ανταπόκριση του κόσμου στο δημοσίευμα που ήθελε τον σκύλο να έχει κλαπεί ήταν μεγάλη, λίγες ημέρες αργότερα αποδείχθηκε πως η είδηση είναι ψευδής, καθώς σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr, στις 31 Ιουλίου, ένας γνωστός Ισπανός φιλόζωος με το ψευδώνυμο Victor Larkhill (πραγματικό όνομα Ιβάν Χιμένεζ), πέρασε από το σημείο και σε συνεργασία με Ελληνίδα εθελόντρια, απομάκρυνε το σκύλο από την περιοχή. Η Ελληνίδα εθελόντρια ήταν το άτομο που άφησε το επίμαχο σημείωμα.

Στη συνέχεια, ο «Χάτσικο» μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε μικροτσίπ και δεν άνηκε σε κάποιον. Το ζώο σημάνθηκε, εκδόθηκαν όλα τα νόμιμα έγγραφα (διαβατήριο/βιβλιάριο) και ταξίδεψε αεροπορικώς στην Ισπανία.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν τίθεται θέμα «κλοπής» σκύλου, εφόσον δεν άνηκε σε κανέναν και ήταν αδέσποτος, αλλά νόμιμης υιοθεσίας και μεταφοράς του στο εξωτερικό.

Ακολουθεί βίντεο του Victor Larkhill, που καταγράφει όλη τη διάσωση του σκύλου αλλά και πώς περνά σήμερα στο νέο του σπίτι: 

Ναυπακτίαχάτσικο