Ελλάδα|02.08.2019 16:41

Έρευνα: Το 79% λέει «όχι» στην ποινικοποίηση των αμβλώσεων

Newsroom

«Όχι» στην ποινικοποίηση των αμβλώσεων λέει το 79% των ερωτηθέντων. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων PRORATA για λογαριασμό του newpost.gr. Η μορφή της έρευνας ήταν ποσοτική με online συμπλήρωση δομημένου ερωτηματολογίου, στο σύνολο της χώρας ενώ το μέγεθος του δείγματος 340 ήταν ερωτηματολόγια με σταθμισμένα αποτελέσματα με την τοποθέτηση στην κλίμακα αριστερά - δεξιά. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η έρευνα ήταν από τις 30 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου.

Παράλληλα το 84% των γυναικών (ερωτώμενων) απαντάει ότι πρέπει να είναι νόμιμες οι αμβλώσεις ενώ υπέρ τάσσεται το 73% (άντρες ερωτώμενοι). Παράλληλα το 87% (άνω των 55 ετών) σημειώνει ότι πρέπει να είναι νόμιμες ενώ το 74% 18-34) και το 73% (35-54) τάσσεται υπέρ της νομιμότητας των αμβλώσεων. Αντιθέτως το 19% των ερωτηθέντων με πανεπιστημιακή μόρφωση απαντάει ότι πρέπει να είναι παράνομες, ενώ το 25% με μη πανεπιστημιακή μόρφωση απαντάει το ίδιο. Επιπλέον το 80% των ερωτηθέντων με πανεπιστημιακή μόρφωση τάσσεται υπερ της νομιμότητας, ενώ το ίδιο απαντάει το 73% με μη πανεπιστημιακή μόρφωση απαντάει το ίδιο. 

Τέλος το 70% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι πρέπει να είναι νόμιμες ενώ το 30% θεωρεί ότι πρέπει να είναι παράνομες. Το 97% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπερ της νομιμότητας, το 86% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ απαντούν ότι πρέπει να είναι νόμιμες, ενώ το 9% ότι πρέπει να είναι παράνομες. Το 100% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ τάσσονται υπερ της νομιμότητας. Το ίδιο και οι ψηφοφόροι του ΜέΡΑ25. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης το 100% απαντάει ότι πρέπει να είναι παράνομες. 

εγκυμοσύνηαμβλώσειςδημοσκόπηση