Ελλάδα|02.08.2019 20:42

Στοιχεία σοκ: Δέκα παιδιά κάθε χρόνο πεθαίνουν από πνιγμό (vid)

Newsroom

Τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκαν φρικτό θάνατο στην πισίνα του ξενοδοχείου στην Ιαλυσό της Ρόδου οι δύο Γαλλίδες τουρίστριες, διέταξε ο εισαγγελέας. Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι γονείς των δύο αδικοχαμένων κοριτσιών δεν μπορούν να πιστέψουν πως από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους δέκα παιδία από πνιγμό κατά μέσο όρο. Μάλιστα το 30% των περιστατικών σημειώνεται σε πισίνες. Ο ναυαγοσώστης Θεολόγης Εμμανουηλίδης μίλησε στο Open TV και ανέφερε ότι «καλό θα ήταν με το κλείσιμο της πισίνας να μπαίνει περιμετρικά γύρω - γύρω ένα καγκελάκι. Αυτό θα υποδεικνύει ότι η πισίνα είναι κλειστή».

«Κατά την παραλαβή και σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς κάναμε προσπάθειες σύμφωνα με το πρωτόκολλο και λίγο πριν φτάσουμε στο νοσοκομείο μας ενημέρωσε το κέντρο και για δεύτερο πνιγμό. Στο ίδιο ξενοδοχείο και στην ίδια πισίνα αντικρίζουμε το δεύτερο κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, χωρίς σφυγμό. Όλα αυτά αφού είχαμε παραδώσει στο επείγοντα το πρώτο περιστατικό» ανέφερε στο Open TV η Μαρία Βασιλείου, διασώστρια του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος των δύο συλληφθέντων Άκης Δημητριάδης μίλησε και αυτός στο Open TV. «Αφού ολοκληρώθηκε η δικογραφία πήγαμε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος αφού είδε τη δικογραφία με προφορική εντολή άφησε ελεύθερους τον διευθυντή και τον ναυαγοσώστη. Μετά διαβίβασε τη δικογραφία πίσω στο τμήμα Ιαλυσού προκειμένου να συνεχιστεί η προκαταρκτική ούτως ώστε να συμπληρωθεί με ότι άλλα στοιχεία υπάρχουν προκειμένου να κριθεί εάν θα ασκηθεί δίωξη ή όχι».

Δείτε το βίντεο του Open TV

πνιγμόςπισίναναυαγοσώστες