Ελλάδα|05.08.2019 21:40

Τραγωδία στη Χίο: Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 η «μοιραία» μπασκέτα (vid)

Newsroom

Ο διευθυντής της «Αλήθειας Χίου», Γιάννης Τζούμας, υποστήριξε μιλώντας στο Open, πως η «μοιραία» μπασκέτα ήταν παλιά και πιο συγκεκριμένα από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Στο OPEN TV και τον Μαρίνο Αλειφέρη μίλησε και η μητέρα του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του, λέγοντας: «Ήταν με μία παρέα στη Χίο. Από ότι μου έχουν πει κρατήθηκε πάνω στην μπασκέτα. Χωρίς να καταλάβουν πως εκείνη έπεσε πάνω του και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δεν γνωρίζω πραγματικά πώς ξεκόλλησε η μπασκέτα για να σας πω». 

Πάντως, «μπαλάκι» έχουν γίνει οι ευθύνες για την τραγωδία στο νησί. Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Έφυγε ένα παιδί μας και μάλιστα με ένα τρόπο πάρα πολύ σκληρό μέσα από ένα γεγονός, το οποίο πραγματικά έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Η συντήρηση των αθλοπαιδιών είναι κορυφαίο ζήτημα. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και υπαγορεύονται από το θεσμικό πλαίσιο που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και με τη συντήρηση στις παιδικές χαρές και στις αθλοπαιδιές. Σας λέω οτι αυτό είναι αυτονόητο».

Για το περιστατικό συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Μιλώντας στο politischios, o δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, δήλωσε: «Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων. Στον Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου».

Με εντολή εισαγγελέα ο δήμαρχος Χίου αφέθηκε ελεύθερος ενώ διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, διατάσσοντας παράλληλα και την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα περιστατικά κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό γεγονός.

Χίοςνεκρόςμπασκέτα