Ελλάδα|06.08.2019 13:55

Ικαρία: Αυτή είναι η 34χρονη Βρετανή αστροφυσικός που αγνοείται (pics)

Newsroom

Μεγάλη επιχείρηση των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Ικαρίας για τον εντοπισμό μιας Βρετανής τουρίστριας, κατοίκου Κύπρου, η οποία αγνοείται από το μεσημέρι της Δευτέρας (6/8).

Η 34χρονη αστροφυσικός Natalie Christopher μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου και διέμειναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ, ενώ στις 5 η ώρα εχθές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΣΚΑΙ ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Κύπρο μέσω Αθήνας

Για τον εντοπισμό της συνδράμουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντών διασωστών και κατοίκων του νησιού.

Ο συναγερμός σήμανε από χθες μετά από έκκληση του Κύπριου συζύγου για την εξαφάνισής της 34χρονης. Όπως ανέφερε, η 35χρονη αστροφυσικός έκανε τρέξιμο στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της πυροσβεστικής που κλήθηκε από την Αθήνα για να βοηθήσει στην εύρεση της αγνοούμενης. Οι έρευνες των επίγειων δυνάμεων έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Φάρου (Δράκανο).

Η 34χρονη, έκανε μία ανάρτηση την Κυριακή το βράδυ με φωτογραφίες από τις Σεϋχέλλες κι έγραφε χαρακτηριστικά ότι «ήταν υπέροχη η παραλία και διαπίστωσα επίσης ότι έχει φανταστικές διαδρομές για περπάτημα κι αναρρίχηση. «Ψήνεται» κανείς;». Η ίδια φαίνεται πως είναι λάτρης του αθλητισμού και συνήθιζε αρκετά συχνά να βγαίνει είτε για πεζοπορίες είτε για τζόκινγκ. 

Η αναζήτηση της κοπέλας ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, καθώς όταν ξύπνησε ο Κύπριος σύντροφός της, τηλεφώνησε στην 34χρονη γιατί έλειπε και εκείνη του ανέφερε ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα περνούσε και η 34χρονη έκτοτε δεν σήκωσε ξανά το τηλέφωνό της. ;Eτσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της, στις 12:40 της Δευτέρας. Το κινητό της Αγγλοκύπριας εξέπεμψε τελευταία φορά από την ίδια περιοχή. Ωστόσο, ενώ αρχικά καλούσε, έπειτα η συσκευή έκλεισε...

αγνοούμενηαστροφυσικόςΙκαρίατουρίστρια