Ελλάδα|06.08.2019 19:43

Αυτοψία του OPEN σε γήπεδα μπάσκετ: Εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας (vid)

Newsroom

Με την κάμερα του OPEN η Γεωργία Λαγού κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά γήπεδα της πρωτεύουσας. Οι εικόνες σε πολλές περιπτώσεις είναι σοκαριστικές…. «Από τότε που τοποθετήθηκε δεν έχει γίνει καμία συντήρηση», δηλώνει στο OPEN ο πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου, Αναστάσης Δρόσος. Και συμπληρώνει: «Αν πέσει κανένα παιδάκι και χτυπήσει, ποιος θα έχει την ευθύνη;». Σε γήπεδο που βρίσκεται στον σταθμό Λαρίσης τα συρματοπλέγματα έχουν υποχωρήσει. Ο κίνδυνος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είναι μεγάλος. Οι μπασκέτες είναι σκουριασμένες. 

Ο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης είναι προπονητής μπάσκετ και αδελφός του διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστα, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο ίδιος δείχνει στην κάμερα του OPEN πως μια ακατάλληλη μπασκέτα μπορεί να γίνει επικίνδυνη… «Ενα παιδάκι μπορεί ακόμη και να κρεμαστεί από το διχτάκι και να σπάσει κάτι και να πέσει», λέει στην κάμερα του OPEN ο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης. 

Στις μπασκέτες που βρίσκονται δίπλα από τη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τον Αντώνη Μανιώτη, η εικόνα είναι σοκαριστική αλλά κανείς δεν έχει φροντίσει για τη συντήρηση των μπασκετών. Σε επαγρύπνηση θα πρέπει να βρίσκονται οι δήμοι της κάθε περιοχής, καθώς τα ανοιχτά γήπεδα είναι στην αρμοδιότητά τους. Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας, Νίκος Νούσης, μιλώντας στο OPEN, σχολιάζει: «Τα ανοιχτά γήπεδα κρύβουν κινδύνους». Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλα τα δημοτικά γήπεδα που υπάρχουν στη χώρα.

μπασκέταΧίοςθάνατος 19χρονου