ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ «οργώνουν» τα σύνορα για να εντοπίσουν τζιχαντιστές
NewsroomΝα μην γίνει η Ελλάδα σταυροδρόμι τζιχαντιστών που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, επιχειρεί η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες μαχητές του ισλαμικού κράτους που προσπαθούν να περάσουν στην ΕΕ από τη Μέση Ανατολή.
Οι ελληνικές υπηρεσίες πραγματοποιούν τις έρευνες, με κάθε μυστικότητα, ύστερα από σχετικά αιτήματα από ΗΠΑ και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη, ίσως και στην Ελλάδα, τζιχαντιστών που έχουν χαθεί από προσώπου γης, αναφέρουν τα Νέα.
Σημαντικός αριθμός εξ αυτών έχει εντοπιστεί σε ελληνικό έδαφος και οι περισσότεροι οργανώνουν τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ ειδοποιούσαν ότι η πτώση της πόλης Ράκα στη Συρία θα οδηγούσε στη μαζική επιστροφή τουλάχιστον 3.000-4.000 μαχητών με ευρωπαϊκά διαβατήρια που παρέμεναν στο μέτωπο. Μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου τους θα είναι κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η περιοχή του Έβρου όπως και άλλα σημεία της ενδοχώρας.
Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι το 2018 υπήρξαν στην Ελλάδα 951 παρακολουθήσεις υπόπτων ύστερα από εντολές ξένων διωκτικών υπηρεσιών, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούσαν υπόπτους για συμμετοχή στο ISIS.
- Πώς φτάσαμε στη σύλληψη των γιατρών για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Οι κάμερες και το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
- Τραγωδία στην Ελβετία: Πολύνεκρο τροχαίο μετά από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
- Απίστευτο λάθος σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Δάφνη: Έβαλαν απορρυπαντικό στο φαγητό αντί για ξύδι
- «Μόνο στη Νέα Υόρκη»: Άνδρας χόρευε πάνω σε νταλίκα εν κινήσει - Το βίντεο που έγινε viral