Ελλάδα|07.08.2019 13:03

Διακοπές: Πώς πρέπει να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για ταξίδι

Newsroom

Οσοι έχουν μείνει πίσω στα αστικά κέντρα και κρατούν... Θερμοπύλες μέχρι να έρθει η δική τους σειρά για τις καλοκαιρινές διακοπές, θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν ότι αν μετακινηθούν με δικό τους όχημα, οφείλουν να έχουν ένα άρτια εξοπλισμένο και ελεγμένο αυτοκίνητο.

Το Open TV βρέθηκε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή του Βοτανικού κι ο μηχανικός αυτοκινήτων, Γιάννης Ταλούμης έδωσε πληροφορίες για τα βασικά που μπορεί να δει ο κάθε οδηγός, χωρίς να πάει σε συνεργείο.

Εφόσον πάει σε συνεργείο, θα ελεγχθεί το μπροστινό σύστημα κίνησης, που είναι και το σημαντικότερο, το σύστημα ανάρτησης και το σύστημα πέδησης. Υπάρχει και η βάση δεδομένων, με την οποία συνδέεται το όχημα και δείχνει στον μηχανικό όλα τα μέρη του οχήματος που θα πρέπει να ελεγχθούν.

Κάνοντας ένα γρήγορο τσεκ στο αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να ελέγξουμε αν τα φώτα, μπρος και πίσω δουλεύουν καλά. Ακόμη. η διαύγεια των φαναριών, το καθαρό παρμπρίζ και οι υαλοκαθαριστήρες είναι από τα πλέον σημαντικά. Ακόμη, ο βασικός εξοπλισμός, που περιλαμβάνει τρίγωνο στάσης, πυροσβεστήρα, φαρμακείο. Θα πρέπει να γίνει κι έλεγχος καλής λειτουργίας του κλιματισμού.

Βασικός είναι κι ο έλεγχος τεσσάρων σημείων. Λίπανση του κινητήρα, υγρά φρένων, υγρά υαλοκαθαριστήρων και σύστημα ψύξης.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open TV τα σημαντικότερα tips ενόψει ταξιδιού

συνεργείαμηχανικοίαυτοκίνητα