Ελλάδα|07.08.2019 16:20

Ικαρία - Εξαφάνιση Νάταλι Κρίστοφερ: Κινητό και ρολόι δίνουν το στίγμα της

Newsroom

Κορυφώνεται η αγωνία για την 35χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό στην Ικαρία, καθώς έχουν ήδη συμπληρωθεί 48 ώρες από την εξαφάνισή της και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές, ακόμα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Κλιμάκιο της αστυνομίας με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί και σαρώνει την περιοχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από γης και αέρος με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ. Η κινητοποίηση των Αρχών για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ είναι τεράστια, αφού εκτός από το ελικόπτερο της Αστυνομίας και σκάφος του Λιμενικού, έχει επιστρατευτεί ακόμη και drone. Αστυνομικές δυνάμεις αποσπώνται παράλληλα από Σάμο και Λέσβο, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Η υπόθεση της Βρετανίδας αστροφυσικού είναι ένα θρίλερ για γερά νεύρα με τους αστυνομικούς να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς εντόπισαν κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι του κρεβατιού της. Ο σύντροφός της φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το αίμα είναι δικό της και ότι το βράδυ πριν χαθεί, παρουσίασε ρινορραγία.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κ. Θεοδωράκη, «την πρώτη μέρα, όταν έγινε η αναγγελία της εξαφάνισης, ο σύντροφος της 35χρονης αστροφυσικού ήταν πανικοβλημένος και στεναχωρημένος και αναρωτιόταν πού να πάει να ψάξει. Μάλιστα, στις πρώτες έρευνες που έγιναν, πήγε μαζί με την Πυροσβεστική». Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι τη δεύτερη μέρα ο 38χρονος σύντροφός της ήταν πολύ πιο ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος, ζητώντας από τις Αρχές να έρθουν σε επαφή με την Πρεσβεία.

O ιδιοκτήτης του καταλύματος ανέφερε οτι η αστυνομία είχε κλείσει το δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι για έρευνες και τότε ήταν που βρέθηκαν τα ματωμένα χαρτομάντηλα.

Οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην επιχείρηση «χτενίζουν» τους δρόμους του νησιού χρησιμοποιώντας φωτογραφίες της αγνοούμενης προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν μάρτυρες, οι οποίοι ενδεχομένως να είδαν τη νεαρή γυναίκα όταν βγήκε για τρέξιμο στην περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Κήρυκο και τον Φάρο. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών θα παίξει το γεγονός ότι σύμφωνα με μαρτυρίες η Νάταλι Κρίστοφερ φορούσε ένα ρολόι με GPS όταν εξαφανίστηκε και οι Αρχές θα προσπαθήσουν να το εντοπίσουν με ειδικό σύστημα γεωεντοπισμού.

Στο δελτίο ειδήσεων του Open TV μίλησε ο επικεφαλής διασωστών Ικαρίας, Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος ανέφερε ότι οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στη νότια πλευρά του νησιού και στο μονοπάτι που είχε πάει για τρέξιμο η 35χρονη. Ο Μιχάλης Χριστοδούλου υπογράμμισε ότι το σήμα του κινητού της αστροφυσικού εντοπίστηκε την Τρίτη το απόγευμα και έχουν ξεκινήσει να καθαρίζουν το σημείο. 

Την ίδια στιγμή η είδηση της εξαφάνισης της Βρετανίδας αστροφυσικού στην Ικαρία, της δεύτερης επιστήμονος που χάνονται τα ίχνη της ενώ έκανε τζόγκινγκ σε ελληνικό νησί, κάνει το γύρο του κόσμου με τα βρετανικά ΜΜΕ να δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Τι λέει η αδελφή της Νάταλι

Οι ώρες αγωνίας για τους αγαπημένους της 25χρονης αστροφυσικού δεν έχουν τέλος. Η αδελφή της μίλησε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV και έδωσε το δικό της μήνυμα.

«Δεν γνωρίζω περισσότερες πληροφορίες για το πού μπορεί να είναι η αδελφή μου. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους φίλους της που είναι στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ενημερώνομαι διαρκώς για την πορεία των ερευνών. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δικοί της άνθρωποι απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να ενημερώσει την Αστυνομία. Η Σάσκια Κωνσταντίνου, φίλη της αγνοούμενης, μέσω του OPEN, ζητεί όσοι ξέρουν κάτι να επικοινωνήσουν με τις Αρχές. 

Την δήλωση εξαφάνισής της την έκανε ο 38χρονος σύντροφός της με τον οποίο βρίσκονταν μαζί στην Ικαρία από τις 3 Αυγούστου. Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς: «Ξύπνησα και δεν την βρήκα στο κρεβάτι μας. Αμέσως της τηλεφώνησα για να δω πού είναι. Μου απάντησε και μου είπε ότι έχει πάει για τρέξιμο. Μετά δεν μπορούσα να την βρω στο τηλέφωνο, ανησύχησα και γι’ αυτό δηλώνω την εξαφάνισή της».

Ικαρίαεξαφάνιση35χρονη αστροφυσικόςΝάταλι Κρίστοφερ