Ελλάδα
|
08.08.2019 21:52
Συγκέντρωση στη μνήμη της Suzanne Eaton
NewsroomΜήνυμα κατά της βίας με θύματα γυναίκες έστειλαν το απόγευμα δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ψυχολόγοι των Χανίων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με το neakriti.gr, η άγρια δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, στις αρχές Ιουλίου από τον 28χρονο Γιάννη Παρασκάκη.
«Η Suzanne Eaton δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα. Η πατριαρχία γεννιέται και αναπαράγεται στην οικογένεια, το σχολείο, τη δουλειά, το δημόσιο χώρο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η συλλογικότητα των Χανίων, που συμμετείχε στη συγκέντρωση.
Διαβάστε ακόμη
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών