Ελλάδα|09.08.2019 13:22

Φλώρινα: Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» μεταφοράς χασίς με... αγγούρια

Μαρία Ριτζαλέου

Έκρυψαν σχεδόν έναν τόνο χασίς σε φορτηγό που μετέφερε…αγγούρια και επιχείρησαν να περάσουν τα ναρκωτικά από το λιμάνι του Δυρραχίου στην Ιταλία κι από εκεί στην Ολλανδία. Οι Αλβανοί αστυνομικοί εντόπισαν το χασίς συνέλαβαν τον 32χρονο οδηγό του φορτηγού, Κιρίλ Φ. από την Βόρεια Μακεδονία, αλλά εδώ και πάνω από δύο χρόνια αναζητούνταν ο «εγκέφαλος» της μεταφοράς.

Ο 28χρονος Μαρκελιάν Ντ., που ασχολείται με εμπόριο φρούτων, συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κρυσταλοπηγή Φλώρινας, καθώς επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα και όπως αποδείχτηκε σε βάρους του εκκρεμούσαν μια σειρά από εντάλματα σύλληψης από αστυνομικές και δικαστικές αρχές της πατρίδας του για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο νεαρός Αλβανός κινούνταν με άνεση και δεν έδειχνε καμία ανησυχία, ωστόσο σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλοπηγής σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Μαρκελιάν Ντ. είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Κακουργιοδικείου Τιράνων για το φορτίο των πάνω από 705 κιλών χασίς που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τον Ιούνιο του 2017 στο λιμάνι του Δυρραχίου. Αρχικά η ποσότητα είχε εκτιμηθεί στον έναν τόνο, ωστόσο στην επανακαταμέτρηση βρέθηκε ότι ήταν σχεδόν 706 κιλά χασίς.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στα...αγγούρια

Η αλβανική αστυνομία που είχε πληροφορίες για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών μέσω του λιμανιού του Δυρραχίου, έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2017 και εντόπισε σε ένα φορτηγό που ήταν γεμάτο κατά κύριο λόγο με αγγούρια, καθώς και άλλα λαχανικά και φρούτα, δεκάδες συσκευασίες με χασίς. Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες και τοποθετημένα στα χάρτινα κιβώτια, ανάμεσα στα αγγούρια. Το φορτηγό θα επιβιβάζονταν σε πλοίο που αναχωρούσε για τον Μπάρι της Ιταλίας, αλλά το φορτίο είχε  προορισμό την Ολλανδία.

Επί τόπου συνελήφθη ο 32χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά. Είπε ότι παράλαβε το φορτηγό με την καρότσα σφραγισμένη από εξαγωγική εταιρία στην πόλη Λούσνια και θα το οδηγούσε μέχρι την Ολλανδία. Η αστυνομία ταυτοποίησε άλλα τρία άτομα, αλλά μέχρι προχθές είχε εντοπίσει μόνο τους δύο. Για τον Μαρκελιάν Ντ. είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο 28χρονος, που συνελήφθη στην Κρυσταλοπηγή, οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποφασιστεί η έκδοσή του στη γειτονική χώρα.  

ΑλβανόςχασίςΦλώρινα