Ελλάδα|09.08.2019 16:13

Ποιες αλλαγές έρχονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Newsroom

Μια σειρά από αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προωθεί το Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. 

Έπειτα από σχετικές κατευθύνσεις του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, θα επαναλειτουργήσουν αλλά και θα ενισχυθούν με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης.

Την ίδια ώρα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει στους ελέγχους των εισιτηρίων, ενώ ήδη καθίσταται εμφανής η παρουσία Αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς. 

Παράλληλα, οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020. 

Στο «στόχαστρο» αναρρωτικές στον ΟΣΥ - Επιστρέφουν οι αποσπασμένοι

Σε ότι αφορά στις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν.

Τέλος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι την τρέχουσα περίοδο μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςαλλαγέςΟΣΥΥπουργείο Υποδομών και Μεταφορών