Ελλάδα|19.11.2018 14:31

Ανατροπή: «Καθαρές» οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου (vid)

Newsroom

Σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Οπως αναφέρει το popaganda.gr, που φέρνει στην δημοσιότητα τις απαντήσεις των εξετάσεων, στον οργανισμό του θανόντα δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία. Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Εκτός από τις τοξικολογικές έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου. Η μακροσκοπική και μικροσκοπική διερεύνηση τους έδειξε μεταξύ άλλων: Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνταχθεί το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ζακ Κωστόπουλος