Ελλάδα|12.08.2019 12:36

Φωτιά τώρα: Σε ύφεση τα μέτωπα στον Υμηττό - Σε επιφυλακή οι Αρχές

Newsroom

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην οδό Ιονίου στην Παιανία, όπου είχε διακοπεί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 3:15 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ξέσπασε φωτιά στην Παιανία σε κατοικημένη περιοχή, και έφτασε ως τις κεραίες, απειλώντας να περάσει στην άλλη πλευρά του Υμηττού και να φτάσει στο δάσος της Καισαριανής.

Η πυρκαγιά άρχισε από δασική έκταση πλησίον της οδού Σερρών στην Παιανία και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από την Αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διεκόπη επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη Λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Κάηκαν δύο σπίτια

Ο δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου μίλησε στο Open TV και τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση και η Πυροσβεστική προσπαθεί να την οριοθετήσει, ωστόσο κάηκαν ολοσχερώς δύο σπίτια, ενώ τουλάχιστον τέσσερα έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Καταγγελίες για εκρήξεις και διαφορετικά μέτωπα

Σε μια σοβαρή καταγγελία, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, προχώρησε μια κάτοικος της Παιανίας, που διαμένει λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στον Υμηττό.

Όπως τόνισε, άκουσε μια δυνατή έκρηξη συνοδευόμενη από λάμψη και, όταν πετάχτηκε έξω, είδε τις φλόγες. Η καταγγελία της χρήζει διερεύνησης, καθώς υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες για διαφορετικά ταυτόχρονα μέτωπα. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται -μεταξύ άλλων- καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγο για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

ΥμηττόςΚαισαριανήφωτιά τώρα