Ελλάδα|19.11.2018 13:59

True story: Χρωστούσε... 133 χρόνια φυλακή

Newsroom

Έναν φυγόποινο... κατ' επάγγελμα διακινητή παράνομων μεταναστών συνέλαβαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 28χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ποινή φυλάκισης 133 ετών και χρηματική ποινή 330.000 ευρώ.

Ο 28χρονος είχε καταδικαστεί για σύσταση συμμορίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών – παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μετέφεραν 18 μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στον Έβρο και στη Ροδόπη.

Ειδικότερα, σε αγροτική περιοχή του Λουτρού Έβρου αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 37χρονο οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου να σταματήσει, ωστόσο, ο τελευταίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Λίγο πιο κάτω ακινητοποίησε το όχημα και αποβιβάστηκε ο 31χρονος συνοδηγός, για να συνεχίσει την πορεία του αμέσως μετά με μεγάλη ταχύτητα.

Μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 37χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο, συνελήφθη. Στο όχημα οι αστυνομικοί εντόπισαν δέκα μη νόμιμους μετανάστες. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε και συνελήφθη κοντά στον οικισμό της Άνθειας και ο 31χρονος συνεργός του.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης σε διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 32χρονος με συνοδηγό 29χρονο. Ο οδηγός αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στις Σάπες Ροδόπης, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο, συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Ο 29χρονος συνοδηγός του οχήματος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ωστόσο, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν. Οι δύο συλληφθέντες μετέφεραν με το όχημα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

ποινήδιακινητής παράνομων μεταναστών