Φωτιά στην Αχαΐα - Στην περιοχή Στροφυλιά
NewsroomΠυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στο Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά εμπνέει ανησυχία, με το έργο της Πυροσβεστικής να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη λίμνη του Πρόκοπου και βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην απειληθεί η προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.
Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν κινδυνεύει το δάσος της Στροφυλιάς.
Ισχυρή πυροσβεστική παρουσία βρίσκεται στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 22 πυροσβέστες, ένα μηχάνημα έργου, πέντε υδροφόρες ΟΤΑ και Περιφέρειας.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr προς την Πατρών – Πύργου κινείται και αστυνομική δύναμη.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πυρκαγιά καίει μέσα στον βάλτο στη θέση Λάμια.
- Ο Ζελένσκι «δείχνει» δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας: «Ο λαός πρέπει να έχει λόγο»
- «Μην σκίσετε κανένα καλσόν»: Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Συρεγγέλα στην Εξεταστική
- Οι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες