Ελλάδα|14.08.2019 04:54

Φωτιά τώρα - Εύβοια: Πρόβλημα με την έλευση των δύο Canadair από την Κροατία

Newsroom

Φωτιά τώρα Έύβοια: Μετά το αίτημα της Ελλάδας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια και την θετική ανταπόκριση της Ιταλίας και της Κροατίας, δύο ιταλικά Canadair βρίσκονται ήδη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και με το πρώτο φως αναμένεται να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας στην Εύβοια.

Δεν ισχύει, όμως, και το ίδιο με τα δύο κροατικά αεροσκάφη. Έτσι, η Ελλάδα διατύπωσε νέο αίτημα για παροχή συνδρομής στην Ισπανία, που απάντησε θετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η μείωση της έντασης των ανέμων που παρουσιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, επέτρεψε στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν καλύτερα το έργο τους, ώστε να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες πυρόσβεσης στα εναέρια μέσα που θα ξεκινήσουν τις πτήσεις με το πρώτο φως της ημέρας. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο ethnos.gr, η εικόνα στο χωριό Μακρυμάλλη παραμένει ίδια, με τον πύρινο κλοιό να εκτείνεται σε διάμετρο πολλών χιλιομέτρων, δίχως όμως να έχει κάψει  σπίτια. 

φωτιά τώραφωτιά ΕύβοιαΕύβοια