Φωτιά τώρα στην Εύβοια: Εικόνες Αποκάλυψης την επόμενη ημέρα (pics)
NewsroomΤο πρώτο φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής από τη φωτιά στην Κεντρική Εύβοια, καθώς -μεταξύ άλλων- κάηκε μεγάλο μέρος του πευκόδασους περιοχής Natura, που αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, στη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να σώσουν τέσσερα χωριά (Πλατάνια, Μακρυμάλλη, Σταυρό και Κοντοδεσπότι), αφού πρώτα τα εκκένωσαν για να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Από νωρίς το πρωί στην περιοχή επιχειρούν 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 του στρατού και 7 αεροσκάφη, ενώ συντονισμός από αέρος γίνεται με 2 ελικόπτερα, ένα της ΕΛ.ΑΣ. και ένα του Πυροσβεστικού Σώματος. Έφτασαν, επίσης, 2 ιταλικά αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση και αναμένονται 2 ακόμη από την Ισπανία, που ανταποκρίθηκε και αυτή στο ελληνικό αίτημα για συνδρομή από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.
Μπορεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά να είναι καλύτερη, καθώς έχουν κοπάσει οι άνεμοι, ωστόσο οι εικόνες που έρχονται από την Εύβοια είναι αποκαρδιωτικές.
- Κυβερνοεπίθεση σε ψυγεία σούπερ μάρκετ στη Γαλλία: Πώς έγινε και ο φόβος για τις οικιακές «έξυπνες» συσκευές
- Πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα στο Παγκράτι: Οι αρχές εξετάζουν αν παραβιάστηκε φανάρι
- Μπαχτσελί για το καλώδιο: «Σοβαρό λάθος» για την Αθήνα να παρακάμψει την Άγκυρα
- Αναβαθμίζει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσει»