Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Μπράμος
NewsroomΤην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Πέμπτη, αιφνίδια, σε ηλικία 67 ετών ο Γιώργος Μπράμος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου. Ο θάνατός του επήλθε καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, έπειτα από δυσφορία που αισθάνθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου.
Μεταξύ των σημαντικών θέσεων που υπηρέτησε ήταν και αυτή του ειδικού συμβούλου για θέματα πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου στην ΕΡΤ.
Ο Γιώργος Μπράμος γεννήθηκε το 1952 στην Τρίπολη και σπούδασε Νομικά και Κινηματογράφο στην Αθήνα και την Ιταλία.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου σε εφημερίδες -Αυγή, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία- και περιοδικά -Σύγχρονος Κινηματογράφος, Τέταρτο, Αντί κά.
Συνεργάστηκε στα σενάρια των ταινιών «Ήταν ένας ήσυχος θάνατος» της Φρίντας Λιάππα, «Καλή πατρίδα, σύντροφε» του Λευτέρη Ξανθόπουλου, «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη, «Ξένια» του Πατρίς Βιβανκός, «Terra incognita» του Γιάννη Τυπάλδου.
Έγραψε δοκίμια για τον κινηματογράφο, μονογραφίες σκηνοθετών και συμμετείχε σε πολλές συλλογές διηγημάτων.
Δείτε τι πόσταρε ο γιος του, Μαρίνος, στο facebook.
- Το Ιράν προειδοποιεί την Ευρώπη: Θα είστε νόμιμοι στόχοι για αντίποινα αν μπείτε στον πόλεμο
- Τρία χρόνια μετά κατάσχονται όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν οι πραγματογνώμονες στα Τέμπη
- Απάτες με κρυπτονομίσματα: Κέρδη μαμούθ 14,5 εκατ. ευρώ - Ο ambassador, ο leader και ο founder’s council
- Η αποθέωση για τον Μπραντ Πιτ στην πλατεία Κοτζιά και το «hello guys» του διάσημου ηθοποιού