Ελλάδα|16.08.2019 16:12

Εύβοια: Έτσι βλέπουν τη φωτιά οι πιλότοι - Συγκλονιστικά πλάνα μέσα από καναντέρ

Newsroom

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Εύβοια έχει κάψει 25.000 στρέμματα γης. Έπειτα από τέσσερις ημέρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, αλλά ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παραμένει. 

Το έργο των πυροσβεστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους, ενώ τα εναέρια μέσα αντιμετώπισαν επίσης σοβαρούς κινδύνους λόγω του πυκνού καπνού από τις τεράστιες φλόγες μέσα στη χαράδρα. 

Η Ελλάδα, όπως ήταν λογικό, ζήτησε και έλαβε βοήθεια από το εξωτερικό, με την Ιταλία και την Ισπανία να ανταποκρίνονται άμεσα. Συγκεκριμένα, από την Τρίτη τα μεσάνυχτα δύο Καναντέρ της γειτονικής χώρας έφτασαν στην Αθήνα και ενώθηκαν με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τον Δεκαπενταύγουστο, και ενώ η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, το Twitter της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ιταλίας ανέβασε ένα συγκλονιστικό βίντεο με τη ρίψη ενός από τα αεροπλάνα, μεταφέροντας σε όλους την εικόνα που έχουν οι πιλότοι όταν πετούν πάνω από τις φλόγες.

Βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό μέσα από Kαναντέρ ανέβασε και ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

T
T
T

καναντέρφωτιά Εύβοιαπυροσβεστική