Ελλάδα|17.08.2019 00:05

Αποκάλυψη του OPEN TV για τη φωτιά στην Εύβοια: Αυτά είναι τα τρία σημεία του εμπρησμού (vid)

Newsroom

Tο σενάριο εμπρησμού για τη φωτιά στην Εύβοια, όπως το αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Open Tv την Πέμπτη, επιβεβαιώνεται απόλυτα από τους αρμόδιους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία διαφορετικά σημεία, τα οποία μάλιστα προκάλεσαν ισάριθμες ανεξάρτητες εστίες φωτιάς κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς- καταφύγιο Αγριλίτσας- κοντά και στην μονή Μακρυμάλλης.

Την Παρασκευή το Open Tv προχώρησε ακόμη περισσότερο το ρεπορτάζ κι έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημείο όπου ο εμπρηστής ή οι εμπρηστές της Ευβοίας έβαλε τη φωτιά που προκάλεσε την τεράστια οικολογική καταστροφή. Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο αποκαλύπτονται τα τρία διαφορετικά σημεία όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Τα σημεία που επέλεξε ο δράστης δεν είναι τυχαία, καθώς βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο και δίπλα σε πυκνό πευκοδάσος. Το ανθρωποκυνηγητό των Αρχών για τη σύλληψη του δράστη συνεχίζεται από το ειδικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής το οποίο σαρώνει την περιοχή.

Ντοκουμέντο: Τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς

Τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου, τα μέλη του συλλόγου δασοπροστασίας Ψαχνών μαζί με εθελοντές περνούν με αυτοθυσία μέσα από το πύρινο μέτωπο που έχει μετατρέψει την κεντρική Εύβοια σε κόλαση. Είναι τα πρώτα λεπτά της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς.

Στο κόκκινο και η αγωνία στο κέντρο της Πυροσβεστικής στη Χαλκίδα που προσπαθεί να συντονίσει τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Η ώρα είναι λίγο μετά τις 03:30 και η πρώτη ενημέρωση από το πύρινο μέτωπο κόβει την ανάσα. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και πλησιάζει απειλητικά το χωριό Μακρυμάλλη και το μοναστήρι της περιοχής.

Μια ανάσα από το μέτωπο οι εθελοντές πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες που ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα. Αναγκάζονται όμως να απομακρυνθούν καθώς η πυρκαγιά σχεδόν τους έχει περικυκλώσει.

Το ανθρωποκυνηγητό των Αρχών για τη σύλληψη του εμπρηστή συνεχίζεται από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που σαρώνει την περιοχή.

φωτιά ΕύβοιαOpen TVεμπρησμός