Ελλάδα|19.11.2018 21:39

Έκκληση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς: Μην κλείσετε το σχολείο μου (vid)

Newsroom

Μέσα από μια επιστολή ο μοναδικός μαθητής στους Αρκιούς κάνει έκκληση για να παραμείνει το σχολείο του ανοιχτό. Ο μικρός μαθητής μιλά στο OPEN TV για τα όνειρά του και το αίτημά του να μην μπει λουκέτο στο σχολείο του νησιού. 

Ο Χρήστος μπορεί να είναι μόλις εννέα ετών αλλά αντιλαμβάνεται ότι αν μπει λουκέτο στο σχολείο του νησιού, τα όνειρά του θα... γκρεμιστούν. «Δεν θέλω ποτέ να κλείσει το σχολείο. Θέλω να γίνω δάσκαλος», λέει ο μαθητής στο OPEN, με την δασκάλα του να προσθέτει:  «Λειτουργούμε κανονικά, όπως όλα τα σχολεία της χώρας». 

Στην επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες, ο μαθητής του Δημοτικού έγραφε: «Για πρώτη φορά πέρυσι έμαθα τι είναι τα κάλαντα και το τριγωνάκι επειδή τα είπαμε με τη δασκάλα μου στους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων και χάρηκα πάρα πολύ. Δεν γνώριζα πολλά πράγματα όπως τι φορούσε η δασκάλα μου στα αυτιά της, τι είναι το χιόνι, το λεωφορείο, τα φανάρια, οι πολυκατοικίες και πάρα πολλά άλλα».

Γι' αυτό και ο πατέρας του ζητά από την πολιτεία να μην τους εγκαταλείψει και να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο του νησιού, που έχει μόλις 35 μόνιμους κατοίκους, για να μπορέσει ο Χρήστος να συνεχίσει την εκπαίδευσή του, κάτι που, όπως επισημαίνει η οικογένεια του μαθητή, θεωρείται αυτονόητο για τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας. 

μαθητήςσχολείοΑρκιοί