Ελλάδα|23.08.2019 10:12

Χαλκιδική: Στα 6,5 εκατ. ευρώ οι ζημιές μόνο στις υποδομές της Νέας Προποντίδας

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στο… αστρονομικό ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται οι ζημιές μόνο στις υποδομές του Δήμου Νέας Προποντίδας από τη θανατηφόρα θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική στις 10 Ιουλίου. Το ποσό φτάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα, αν προστεθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στις περιουσίες των ιδιωτών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων από την πλευρά των ιδιωτών για οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 1.700 αιτήσεις στο συγκεκριμένο δήμο. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία καταγραφής της κατάστασης από μηχανικούς.

Και όλα αυτά μόνο σε έναν από τους δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τη θεομηνία -αν και στο Δήμο Νέας Προποντίδας σημειώθηκαν οι περισσότερες καταστροφές-, αφού μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλους δήμους, όπως αυτούς της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας.

Για τις ζημιές και τις δυνατότητες εύρεσης χρηματοδότησης, προκειμένου να ενισχυθούν ο δήμος και οι ιδιώτες, είχαν συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανόλης Καρράς και ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Είναι απαραίτητη η επιπλέον χρηματοδότηση, αφού τα ποσά που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών, είναι πάρα πολύ υψηλά. Γι’ αυτό το λόγο μου είπε ο υφυπουργός ότι το θέμα θα πάει στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά τους πολίτες, ακόμα δεν έχω ενημερωθεί, από που θα βρεθούν τα χρήματα για την ενίσχυσή τους», ανέφερε στο ethnos.gr o κ. Καρράς. 

θεομηνίαΧαλκιδική