Ελλάδα|24.08.2019 15:22

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο

Newsroom

Δύσκολο αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο για την Πυροσβεστική και τις δασικές εκτάσεις ανά τη χώρα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι δεν είναι σύμμαχος στην προσπάθεια να σωθούν τα δέντρα γύρω από την Αττική και οι φωτιές ξεπηδούν με χαρακτηριστική ευκολία.

Το Σάββατο το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον της λεωφόρου Νάτο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 10 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

T

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Κατηγορία κινδύνου 4 υπάρχει στις εξής περιοχές:

  1. Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  2. Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)
  3. Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
  4. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
  5. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
  6. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
Ασπρόπυργοςφωτιάφωτιά τώρα