Ελλάδα|20.11.2018 12:40

Προβλήματα στα ορεινά από τον χιονιά-Κλειστά σχολεία και πορθμεία

Newsroom

Την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη σε περιοχές της κεντροβορειοδυτικής Ελλάδας, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα. Η αναμενόμενη αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από τους νοτιάδες σε συνδυασμό με τις ισχυρές βροχές ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα δεν αποκλείεται να προκαλέσουν απότομο λιώσιμο του χιονιού στα βουνά και μαζί την απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών.

Προς το τέλος της εβδομάδας, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα ανατολικά και νότια της τάξεως των έξι βαθμών, ενώ εκτός από το κρύο, θα έχουμε και δυνατούς βοριάδες.

Κλειστά τα σχολεία στην Φλώρινα

Για άλλη μια μέρα, παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην Φλώρινα, ενώ λευκό είναι το σκηνικό και στα ορεινά χωριά της Φλώρινας. Στα ορεινά υπάρχουν χιόνια και παγετός και τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός.

Εξάλλου, απαγορευτικό απόπλου έχει διαταχθεί από τα λιμάνια Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας από και προς το νησί, ενώ κλειστό είναι και το λιμάνι της Λευκίμμης.

Διακοπή κυκλοφορίας

Στην διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσα - Χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, από το 17ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς από το 7ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αυτά είναι τα δύο «κομμάτια» που εντοπίζονται προβλήματα από τον παγετό και τα χιόνια, ενώ στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΚαϊμάκτσαλανχιονοδρομικόχιόνιαΒόρας