Ελλάδα|26.08.2019 14:40

Ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Newsroom

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, προξένων, δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, πρυτάνεων, άλλων επισήμων, επιχειρηματιών και συνολικά περίπου χιλίων προσκεκλημένων θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου, αλλά και των υπολοίπων μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας, στο δημαρχείο της πόλης.

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι ο 61ος δήμαρχος της πόλης.

Η τελετή θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και την ορκωμοσία αναμένεται να τελέσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Η ομιλία του νέου δημάρχου δεν αναμένεται να διαρκέσει περισσότερα από δέκα λεπτά. Το «Διάσημο» της πόλης θα παραδώσει στο νέο δήμαρχο ο απερχόμενος, Γιάννης Μπουτάρης, με τον οποίο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκρούστηκε αρκετές φορές στο παρελθόν στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου, αν και είχε εκλεγεί για δύο θητείες με την παράταξη που ηγούταν ο Γιάννης Μπουτάρης.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης δεν είναι μεγάλη και επειδή αναμένεται σημαντική προσέλευση κόσμου, θα υπάρχουν τρεις οθόνες έξω και άλλη μία στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Της τελετής ορκωμοσίας θα ακολουθήσει δεξίωση, με κέτερινγκ και μουσική στον αύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου.

Δημοτικό Συμβούλιο ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκηΚωνσταντίνος Ζέρβας